Zapada in Carpati

Zapada in Carpati

0 87

Prima zapada din aceasta toamna s-a asternut, joi, in mai multe zone montane din Romania. Astfel la Varful Omul, in Piatra Craiului, in zona Muntilor Fagaras, la Balea Lac a nins, zapada s-a asternut in mai multe locuri in strat ce depasea 15 cm.
In zonele lacurilor glaciare Bucura si Zanoaga din Retezat si Parang, la altitudini mai mari de 1.800 de metri, in zona fiind foarte frig si ceata.
”A nins incepand de joi dimineata si zapada continua sa cada. Zapada s-a prins de la cota de 1.800 de metri in sus si masoara intre doi si cinci centimetri, cel mai mult la altitudini de peste 2.000 de metri. Este foarte frig, ceata, iar, la altitudini mai joase, aproximativ 1.500 de metri, este semnalata lapovita”, a declarat, pentru AGERPRES, seful Salvamont Petrosani, Dumitru Barlida.

Potrivit acestuia, este pentru prima oara, in ultimii trei ani, cand ninsoarea cade la jumatatea lunii septembrie, anul trecut prima zapada fiind semnalata abia in a doua parte a lunii octombrie. Salvamontistii sustin ca zapada “de septembrie” nu va tine prea mult, estimandu-se ca vremea se va mai incalzi in perioada urmatoare.
Numarul turistilor care se afla pe munte este foarte mic, majoritatea isi petrec timpul la cabanele si pensiunile din zona. La sfarsitul acestei saptamanii sunt asteptati ca primii turisti ai acestui sezon sa se bucure de prima zapada a acestui an.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.