Zamfir: facturile românilor să fie calculate în moneda națională nu în euro!

Zamfir: facturile românilor să fie calculate în moneda națională nu în euro!

Senatorului de Brașov, Daniel Zamfir, intenționează ca imediat după Anul Nou să depună în Parlamentul României un proiect de lege în prin care facturile românilor să fie calculate în moneda națională nu în euro!
Măsura va fi benefică- spune parlamentarul – milioanelor de români care sunt plătiți în lei, nu în moneda europeană, și care acum își plătesc toate facturile după cursul euro, suportând astfel devalorizarea monedei naționale.

Senatorul a mai precizat că măsura va avea un impact puternic asupra companiilor care furnizează servicii publice, de telefonie mobilă și de asigurări auto, care în acest moment emit facturi în funcție de valoarea euro. Iată ce spune sursa citată:
M-am gândit la o inițiativă legislativă extrem de binevenită pentru milioane de români. Voi propune colegilor din Parlament, chiar la începutul noii sesiuni, o lege prin care plata facturilor la utilități să se facă în moneda națională.
Este incorect faptul că plătim facturile, de exemplu, la telefonia mobilă, în euro. Practic, toată devalorizarea monedei naționale cade pe spinarea consumatorului. Nu este un lucru corect!
Vreau ca facturile la servicii și utilități să fie calculate în lei, nu în euro. Acesta este proiectul pe care doresc să îl depun în noua sesiune parlamentară
”, a declarat Daniel Zamfir.

Majoritatea covârșitoare a românilor își obține veniturile în lei și este firesc ca toate facturile să le plătim în lei. Când vom trece la moneda euro, vom plăti în euro. Dar, atât timp cât suntem plătiți în lei, ar trebui să fie calculate în lei. Nu este corect ca toată devalorizarea cursului leu-euro să fie suportată de consumator”, a mai subliniat Daniel Zamfir.
Senatorul Daniel Zamfir este și inițiatorul pachetului de legi cunoscut de toți românii ca legile „anti-cămătărie”, aflate în dezbaterea Camerei Deputatilor.
Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.