WWF: inca 2 grade si vor dispare banchizele polare !

WWF: inca 2 grade si vor dispare banchizele polare !

0 129

O crestere a temperaturilor medii cu doar 2 grade Celsius, la scara planetara, este suficienta pentru a declansa topirea banchizelor de gheata ale Groenlandei si din celelalte zone arctice, a avertizat joi organizatia World Wildlife Fund (Fondul mondial pentru natura – WWF), transmite AFP.
Oamenii de stiinta estimeaza in prezent ca o incalzire climatica de mai putin de 2 grade Celsius ar fi suficienta pentru a provoca disparitia banchizei arctice si a celei ce acopera Groenlanda”, se precizeaza intr-un comunicat al WWF. “In urma acestui fenomen, nivelul apei marilor si oceanelor va creste cu cativa metri, amenintand viata a zeci de milioane de oameni care traiesc in regiuni de coasta, pretutindeni in lume”, se mai precizeaza in comunicat.
Topirea gheturilor arctice va avea serioase repercusiuni asupra ecosistemului, ducand la disparitia mai multor specii de animale, printre care si ursii polari, iar topirea calotei de gheata ce acopera Groenlanda va duce la cresterea nivelului marilor si oceanelor cu pana la 7 metri, antrenand dupa sine si oprirea Curentului Golfului (Golf Stream) din Atlantic, ce regleaza clima temperat oceanica din vestul Europei.
Avand in vedere aceste previziuni sumbre, organizatia WWF lanseaza un apel la adresa participantilor la o reuniune internationala pe tema incalzirii climatice ce se va desfasura incepand de luni in Polonia, cerandu-le sa “elaboreze un nou tratat international asupra climei”.
“Topirea accelerata a gheturilor arctice si din Groenlanda va avea consecinte dezastruoase, Oamenii politici responsabili nu trebuie sa piarda nici o secunda in plus pana vor pune la punct strategiile necesare pentru a raspunde avertismentelor urgente pe care natura ni le transmite”, se mai precizeaza in comunicatul WWF.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.