WORLD GREEN CAR OF THE YEAR

WORLD GREEN CAR OF THE YEAR

0 66

Marele Salon International Auto de la New York, editia 2008, a fost inaugurat prin decernarea titlului „World Green Car of the Year” automobilului BMW 118d, ca o recunoastere a eforturilor depuse in ultimii ani de cercetatorii acestei firme in folosul protejarea mediului ambiant, mai ales in marile orase.
Premiul a fost desemnat de un juriu din 47 de jurnalisti de specialitate din 24 de tari, recompensand anual autoturisme si tehnologii care aduc o contributie importanta in reducerea emisiilor de noxe si care au astfel un impact semnificativ pentru protectia mediului. Motorul sau diesel de 2,0 litri dezvolta 105 kW/143 CP, la un consum mediu, conform normelor de test UE, care este de 4,5 litri pentru 100 km, in timp ce valoarea emisiilor de CO2 este de 119 grame pe kilometru. Aceste rezultate excelente de consum si reducere a emisiilor sunt realizate prin implementarea programului BMW Efficient Dynamics.
Noua distinctie se adauga altor premii internationale, pe care BMW le-a castigat prin implementarea programului sau de reducere a poluarii motoarelor si cresterea eficientei ce constituie o serie de distinctii importante din partea expertilor:
In Germania – Premiul „Volanul Verde” din partea cotidianului „Bild am Sontag”.
In Austria – „Premiul „Autorevue Award” pentru mediu din partea Clubului Auto Austriac (OAMTC).
In Marea Britanie – Premiul „Green Award” din partea revistei „CAR”.
Pentru eficienta sa a fost deja recompensat cu Certificatul Ecologic Auto OKO – TREND 2008, autoturismul BMW 118d plasandu-se astfel pe prima pozitie in topul celor mai mici rate de depreciere pentru automobilele de pe piata germana in studiul „Automobil Forecast Index”, realizt de compania de cercetare a pietei auto Eurotax Schwacke.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.