Werner Klaus Iohannis, președintele coloniei, trimite militari români în războiul din Orient

Werner Klaus Iohannis, președintele coloniei, trimite militari români în războiul din Orient

4 48

Criza din armată, lipsa extrem de periculoasă de pesonal îl lasă indiferent pe W.K. Iohannis. Parlamentarii au luat act de scrisoarea președintelui Klaus Iohannis, prin care aprobă participarea Armatei României la operațiuni militare în Orientul Mijlocui, dirijate împotriva rebelilor yemeniți houthi.
În documentul președintelui se explică faptul că pe fondul războiului din Gaza și al intensificării atacurilor yemenite asupra unor obiective de interes pentru Israel, zona coastelor yemenite și a Strâmtorii Bab-al-Mandeb s-a deteriorat constant, cu repercusiuni negative la nivelul economiei europene și mondiale.
Hotărârea lui Iohannis vine în urma deciziei unilaterale a Statelor Unite ale Americii de a interveni militar împotriva rebelilor Al-Houthi.
La 18 decembrie 2023, Statele Unite ale Americii şi-au asumat intervenţia împotriva rebelilor Al-Houthi prin lansarea operaţiei maritime de tip coaliţie PROSPERITY GUARDIAN (OPG).
Pe 29 ianuarie 2024, Uniunea Europeană a aprobat Conceptul de Gestionare a Crizei pentru o nouă operaţie maritimă, EUNAVFOR ASPIDES, având ca obiectiv protejarea securităţii maritime pe principalele rute de navigaţie din Strâmtoarea Bab-al-Mandeb, Strâmtoarea Ormuz, apele internaţionale din Marea Roşie, Marea Arabiei şi Golful Persic.

Știripesurse relatează faptul că preşedintele a aprobat participarea Armatei României la EUNAVFOR ASPIDES, în vederea asigurării libertăţii de navigaţie în Strâmtoarea Bab-al-Mandeb, Strâmtoarea Ormuz, apele internaţionale din Marea Roşie, Marea Arabiei şi Golful Persic, începând din anul 2024.

Sursa: Incorect Politic & ExplozivNews:

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.