Week-end aglomerat în Poiana Brașov și Masivul Postăvarul; nici drumul de întoarcere...

Week-end aglomerat în Poiana Brașov și Masivul Postăvarul; nici drumul de întoarcere spre casă, pe DN 1, nu a fost o relaxare

0 33

A fost, din nou, foarte multă lume în Poiana Brașov și Masivul Postăvarul. Turiștii și amatorii sporturilor de iarnă au luat cu asalt pârtiile din zonă, dar și stațiunile, în căutare de o porție zdravănă de aer curat. Totul a fost încurajat de vremea perfectă, cu vânt slab și temperaturi de primăvară. Doar că lumea nu prea a respectat măsurile de protecție sanitară, de la purtatul măștii, la distanțare fizică. În aceste condiții, cozile la mijloacele de transport pe cablu au fost exasperant de lungi.

„Este o situație nedorită și este păcat că unii oameni ignoră apelul nostru de respectare a măsurilor de protecție sanitară. Deși, după atâta vreme în care ne-am confruntat cu pandemia, cred că aceste reguli ar fi trebuit să intre în reflex”, a declarat la Digi24 Alexandru Ganea, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Brașov. În zonă au intervenit în cele din urmă jandarmii. „Toate echipajele de jandarmerie s-au deplasat la fața locului. Acea aglomerație s-a produs la încheierea programului instalației de transport pe cablu, ultima tură. Colegii mei i-au rugat pe reprezentanții cabanei să întrerupă muzica și comercializarea băuturilor alcoolice. Au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, 7 avertismente scrise și o amendă de 500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de distanțare fizică”, a precizat la Digi24 Ion Zaharia, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmerie Brașov.

În altă ordine de idei, s-a circulat din nou în ritm de melc pe DN1, de data aceasta spre București, mai ales în zona stațiunilor, odată cu întoarcerea oamenilor acasă. Aceleași cozi și aici, aceiași nervi, ca de fiecare dată.

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.