Vremea se raceste un pic

Vremea se raceste un pic

0 159

In urmatoarele zile vine dinspre nord un front atmosferic care va traversa tara pana sambata. Acest front va aduce nori si ploi, dar sistemul noros nu este foarte compact, iar ploile nu vor fi insemnate cantitativ. Ce este mai important este ca, in spatele frontului atmosferic, vine o masa de aer mai rece.

Vremea se va raci cu 5,6 grade, fata de ieri, astazi si maine in jumatatea de nord, sambata si in cea de sud. Duminica, aspectul vremii va fi in general frumos dar vom fi inca in aceasta masa de aer rece, asa incat maximele vor fi cuprinse intre 20 si 25 sau 26 de grade.

Vremea va fi calda si in general frumoasa. Cerul va fi mai mult senin si variabil in nord, unde sunt conditii de ploaie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 23 si 30 de grade.

Va ploua in vestul Olteniei, in Transilvania si centrul Moldovei, dar ploile nu sunt insemnate cantitativ.
In urma frontului, in Banat, Crisana, Maramurs si nordul Moldovei vremea este in general frumoasa, dar mai rece decat azi, fiindca aici ajunge o masa de aer rece care in urmatoarele zile va ocupa tot teritoriul tarii. Vor fi 23 de grade la Baia Mare, Cluj, Sibiu si Iasi, 19 la Miercurea Ciuc si Bacau. Doar in sudul si sudestul tarii se conserva masa de aer cald si maxima va fi tot calda.

Sambata, frontul atmosferic deja iese din tara. Mai sunt asteptate ploi razlete, cel mai probabil in sudul Transilvaniei, in Oltenia si nordul Munteniei. Temperatura scade si in regiunile sudice si sudestice, asa incat la nivelul intregii tari maximele se vor incadra intre 20 si 25 de grade, cu cele mai ridicate in Campia de Vest. Sunt valori termice apropiate de cele normale pentru aceasta data.
Si frunzele vor continua sa cada, galbene si triste.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.