Vremea la sfarsit de saptamana

Vremea la sfarsit de saptamana

0 155

Aceasta va fi, v-o spun din start, cu ploi, fulgere, tunete si temperaturi mai scazute in aproape toata tara.
Sunt asteptate ploi, fulgere, tunete si vant intensificat in regiunile din afara arcului carpatic. La munte nu va lipsi grindina.
Daca va fi mai frig in Bucovina, unde temperaturile coboara pana la 19 grade, spre nord-vestul tarii, in special in Crisana, vara pare inca la ea acasa, mercurul atingand chiar si 28 de grade.
Munþii se pregatesc de acest sfarsit de saptamana ca pentru oricare altul din viata lor, dar de data aceasta nu si de primit turistii neobisnuiti cu drumetii pe vreme rea. Cerul este intesat de nori peste creste, iar aversele cu descarcari electrice si vant in rafale vor putea fi intalnite mai ales in Carpatii Orientali, unde, izolat, se vor acumula peste 20 de litri de apa pe metru patrat, iar conditiile de grindina nu lipsesc nici ele.

Daca ieri valorile termice fost placute, azi temperaturile scad, iar norii si ploile pun stapanire pe Muntii Banatului si pe Carpatii Meridionali. In restul masivelor montane mai da cate o ploaie, dar numai izolat, iar vantul se domoleste nemaitrecând de viteze moderate.

Pe cei care au avut rabdare sa astepte ziua de duminica in statiunile montane, vremea ii rasplateste cu soare in toate masivele. Doar temperaturile, la amiazã, chiar daca norii se retrag, mai pierd un grad sau doua fata de sambata, iar in depresiuni se va asterne dimineata ceata.

Luni doar in vest se vor mai atinge 25-26 de grade, in timp ce restul tarii va avea temperaturi ce nu mai trec de 20, asa ca va trebui sa umblam prin dulapuri dupa haine ceva mai grosute.

Iar daca va uitati spre copacii de pe dealuri si munti, dar si la cei din curti si de pe strazi, puteti observa cum isi schimba, incetul cu incetul, culoarea si cum au inceput sa-si piarda din frunze.
Ce, este ceva de mirare in mersul normal al naturii?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.