Vremea, bat-o vina, e răspunzătoare de bălăriile care asaltează Brașovul

Vremea, bat-o vina, e răspunzătoare de bălăriile care asaltează Brașovul

0 43

Consilierul USR Nelu Corbu, are o teorie originală prin care, deși nu vrea să disculpe hegemonia Coliban asupra Brașovului pentru spațiile verzi neîngrijite, o disculpă. Așa intitulata Arie Verde Protejată s-a instalat cu de la sine putere în spațiile verzi ale municipiului datorită ploilor abundente și datorită unor incapacități de acționare eficientă pe ploaie împotriva bălăriilor. Iar bineînțeles pe facebook, unde se poate deversa orice tiradă de susținere a administrației neomarxiste a Brașovului, se pot inventa orice elucubrații care să disculpe amorful binom Coliban-Boghiu.

Realitatea este că nu se poate, decretează consilierul USR
,,Realitatea este ca iarba NU poate fi cosită când e uda, oricine sta la casa și are puțin gazon de îngrijit știe asta. Iar dezinsecția NU se poate face pe ploaie, adică se poate face, dar e inutilă atâta timp cât in 10-15-30 de minute este spălată de o răpăiala puternică,, meteorologizează consilierul userist problema spațiilor verzi neîngrijite.
,,Bun acum că am lămurit-o și pe asta(sic! în opinia matale coane! N.n.) cu «niciodată nu a aratat orașul mai rău» vreau sa deschid un subiect cât se poate de serios și să vorbesc puțin despre spațiile verzi din Brașov sau, mai exact, de felul in care sunt gestionate ele (sic! și acum urmează metateoria grădinarului orașului din perioada regalistă! N.n.)

Perioada regalistă de aur pentru parcurile Brașovului
Adevarul este că Brașovul nu a excelat niciodată la capitolul întreținere spații verzi și oricât de mulți bani a băgat fosta administrație in floricele tot nu am putut spune vreodată că am făcut istorie in domeniul asta.
Singura perioadă in care am excelat a fost înainte de 1945 când orașul avea angajat un Grădinar al orașului și s-a amenajat Parcul central cu zona de Promenada, povestea am auzit-o din ce-mi aduc aminte la Gruia Hilohi cu ceva ani in urmă și asta ma trimite direct cu gândul ca poate ar fi timpul sa cerem (noi, consilierii) administrației să angajeze din nou un grădinar al orașului, o persoana care sa fie cunoscuta și recunoscuta cel putin la nivel național(să aibă și facultate de profil, reală nu inventată n.n.) și care sa se ocupe de (putinele) spații verzi ale orașului astfel încât ele sa devina oaze,, conchide dialectico-istoric Nelu Corbu.

La o asemenea minunată gândire, o nouă minune a lumii, copiată după una veche
Va urma, odată cu deversarea deluviului userist asupra Brașovului și asupra vegetației sale, o amplă sesiune de consultări pe facebook cu brașovenii și cu specialiștii în silvicultură despre oportunitatea întemeierii unor Grădini Suspendate ale Flaviuței noaste viceprimariale chiar în Centrul Civic, dacă tot plouă cu nemiluita, ar spune Corbu.

Libiu Mateescu  

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.