Voturi pedeliste la piata ?

Voturi pedeliste la piata ?

0 92

Se stie ca pietele agroalimentare brasovene sunt subordonate Primariei? Se stie! De aici se poate deduce ca sefii acestor piete – cel putin acestia, daca nu si personalul – sunt vopsiti portocaliu, cu toate urmarile.
Se stiu destule despre scrutinul europarlamentar si despre acuzele reciproce pe care si le arunca politicienii participanti la acesta, mai ales acuze dospite in „portocaliu/maroniu” ale PD-L, partid care se da drept curat. Uitati inca o facatura murdara a acestui partid, care a manjit culoarea portocalie reprezentand formatiunea politica. Iata despre ce este vorba.
In piata agroalimentara Dacia, din apropierea garii ” CFR Brasov – Calatori”, seful pietei, de doar cateva luni intronat acolo in functie (la momentul potrivit voi vorbi si despre activitatea lui profesionala), a dat-o pe politica. In ce fel?
El a indemnat producatorii agricoli din alte judete, aflati cu marfa in respectiva piata, sa mearga la vot. Pana aici totul ar fi in regula. Nu si turistilor li s-a recomandat sa mearga la vot?
Dar cum a procedat individul?
Aproape incolonandu-i, cate cinci sau sase, sub comanda unuia, taranii au fost dusi la Scoala Generala nr.19 (cred ca acesta este numarul scolii din spatele Complexului Rapid) pentru a vota, sfatuindu-i indirect sa puna stampila pe PD-L sau EBA. Cei care ar fi refuzat ar fi avut probleme cu inchirierea tarabelor pe viitor, ceea ce oamenilor nu le-ar conveni, avand in vedere ca ei traiesc din vanzarea rodului muncii lor.
Ce au facut respectivii producatori agricoli in cabinele de vot nu stiu si nu stiu decat ei, dar frapeaza gestul sefului de piata, daca nu cumva „tamponeaza” si Codul Penal.
Aceasta actiune este probabil incununarea impanzirii pietei, pe timpul campaniei, cu afise electorale si alte cadouri portocalii: tricouri, sepci, sacose ecologice (din panza sau hartie) etc. In plus, pe stalpii halei au fost lipite fituici pe care scria „Eu votez cu primarul Brasovului”.
Nu cumva ar fi cazul ca cei in drept sa se autosesizeze, caci bietii tarani oricum nu vor avea curajul sa sesizeze facatura?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.