Votati Cetatea Fagarasului!

Votati Cetatea Fagarasului!

0 57

Printr-un apel telefonic sau un sms, brasovenii pot sa decida astazi restaurarea completa a monumentului fagarasean. Impresionanta Cetate este singurul obiectiv istoric brasovean intrat in finala celor 10 momente nationale care asteapta sa fie reabilitate.
Impunatoarea Cetate a Fagarasului a intrat, alaturi de alte 9 monumente din toata tara, in finala emisiunii concurs difuzata pe TVR 1, a carei miza este restaurarea completa a obiectivului istoric castigator.
Depinde doar de locuitorii judetului daca Cetatea Fagarasului va fi monumentul ce va fi restaurat de autoritati. Brasovenii pot trimite cifra 3, aferenta monumentului fagarasean, prin SMS la numarul 1388. Tot tasta 3 trebuie selectata daca doritorii vor suna prin reteaua Romtelecom la nr. 0.900.160.440. Votarea se poate face pana la ora 23.30 cand TVR va anunta castigatoarea concursului care va beneficia de restaurare.
Vestita cetate fagarasana, are o vechime de 650 de ani. Fortificatia a fost principalul punct de rezistenta impotriva incursiunilor tataresti si turcesti. Din secolul al XVII-lea, cetatea devine resedinta princiara a lui Mihai Viteazul, care in anul 1600 daruia atat cetatea cat si domeniul Fagarasului sotiei sale, Doamna Stanca.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.