Vom face, vom drege, vom …!

Vom face, vom drege, vom …!

0 60

Am colindat, in ultimele zile, pe la mai multe sedii ale principalelor formatiuni politice afate in cursa electorala.
Am tacut discutand cu numerosi chibiti care, umflandu-se ca niste curcani in pene tocite, vomitau de zor slogane invatate noaptea in baie, la lumanare –deh, nevestele ! – si cautau sa-mi demonstreze, cu minte ilogica si salivand deja la ideea ciolanului.
Am reusit sa intalnesc si parte dintre viitorii primari si presedinti, care debitau aceleasi cioburi catre electorat, cioburi sub a caror vopsea sticla plangea de mila viitorului alegatorilor.
Si am ramas cu impresia ca ma aflu intr-o poienita plina cu “Basina Porcului”, acea ciupercuta alba care, daca o calci, pocneste si imprastie un iz neplacut.
Si toti handralaii acestia, mai mult sau foarte putin cizelati, privind si glasuind cu multa suficienta, incercau sa ma lamureasca sa lamuresc alegatorii ca ei sunt cei mai buni si ca vor tot face si vor tot drege, cat vor fi ziulicele mandatului de lungi, la caz ca brasovenii vor opta pentru ei.
M-au distrat proiectele irealizabile si inutile, margele si oglinjoare pentru viitorii sclavi. M-au frapat cinimul si indiferenta din ochii interlocutorilor, dovada jegului sufletesc.
Si era cat pe aci sa-i intreb, pe fiecare in parte, cate vile mai vrea sa-si ridice, care marca de masini prefera, pe la ce universitati celebre vor sa-si trimita loazele ca sa arda gazul pe banii ciugulii din buget, ce amante de elita vor sa-si mai traga si inca alte cateva maruntisuri din viata lor simpla de lichele. Dar mi se facuse lehamite.
Dar, intamplator, am dat si peste niste ecologisti, cu bradul drept sigla. Iar acestia, de la poalele bradului, m-au uimit aratandu-mi ca ei nu vor face si drege, ci ca vor incerca sa indrepte cat mai mult din raul facut acestui oras si cetatenilor sai de papagalii care si-au batut joc de el pana acuma.
Mi s-a parut o idee interesanta, realizabila si sigur astepata de brasoveni.
Si de aceea voi pune votul pe bradul reprezentand Partidul Ecologist Roman – PER.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.