Voiculescu si Copos, urmariti penal

Voiculescu si Copos, urmariti penal

0 192

Dupa cazul Felix, liderul conservatorilor mai atrage atentia prin fapte care vin in contradictoriu cu legea. Liderul Partidului Conservator Dan Voiculescu, fiica sa Camelia Voiculescu si omul de afaceri George Copos (PC) sunt cercetati penal intr-un dosar deschis de procurorii anticoruptie, fiind acuzati de fapte precum spalare de bani si fals.


Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a anuntat ca s-a inceput urmarirea penala in acest dosar in 30 martie 2007. Primul vizat a fost liderul conservatorilor Dan Voiculescu, acuzat de spalare de bani. Ulterior, in acelasi dosar, procurorii au inceput urmarirea penala si impotriva fiicei acestuia, Camelia Voiculescu, care este acuzata de spalare de bani si fals in inscrisuri sub semnatura privata.


Alaturi de familia Voiculescu, in dosar mai sunt cercetati presedintele Consiliului de Administratie al Grivco SA, Mihai Lazar, principalul actionar al Ana Holding Gheorghe Copos, angajatul acestuia Giulio-Giuseppe Roza si un anume Adrian Cristea.


Procurorii sustin ca au probe potrivit carora, in perioada 2000 – 2004, Copos „a spalat” o parte din banii obtinuti „ilicit” din vanzarea a 38 de spatii comerciale catre Loteria Romana. Copos ar fi transferat banii prin conturile personale ale Cameliei Voiculescu sau ale lui Dan Voiculescu, dar si prin cele ale Grivco SA.


„Sumele obtinute ilicit de invinuitul Copos Gheorghe au provenit pe de-o parte din profitul rezultat din insusirea de la FPS a activelor Fast Service Electronica SA (firma care avea in patrimoniu 38 de spatii comerciale situate in zone ultracentrale din principalele orase ale tarii) la preturi mult mai mici decat cele reale si valorificarea lor ulterior la pretul de piata, iar pe de alta parte din sustragerea societatii Ana Electronic SA de la plata obligatiilor fiscale, in perioada octombrie – decembrie 2004, folosind documente justificative false”, se precizeaza in comunicatul DNA.


Procurorii mai explica si ca dosarul s-a constituit in 13 februarie 2006 prin disjungere din dosarul „Loteria”, in care Copos, alaturi de alti patru co-inculpati, a fost trimis in judecata, toti fiind acuzati de o evaziune fiscala de peste un milion de euro.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.