Vizita batranului domn

Vizita batranului domn

0 176

Batranul domn habsburgic s-a intors pe meleagurile copilariei, multlaudate acuma, de cand a devenit proprietarul garsonierei lui Dracula. La aceasta vizita de recunoastere si-a luat de toarta consoarta Emanuela – simpatic nume si care imi aduce aminte de un film cu numele asta – care are tatuat pe piept cuvantul „arhiducesa” – daca nu ma credeti, duceti-va la ea si rugati-o sa va arate – probabil ceva trasnet in lumea lor albastra. Mosulica mai era insotit si de surorile sale, Maria Magdalena ( nu aceea cu spalatul picioarelor lui Iisus, ci una mai catre vremurile noastre) si Elisabeta. Si ele aveau pictat pe piept acelasi cuvant „arhiducesa”, dar pentru ele nu bag mana in foc pentru ca nu dezbrac babe. Despre manzoaca din preajma lor nu stiu decat ca este fata din alte vremuri ale soatei printului – am uitat sa va spun ca nea Dominic este print, chiar daca are apucaturi lumesti cand il trazneste cufureala sau incearca sa doarma langa nevasta. Catelul de serviciu a fost ministrul Culturii, Theodor Paleologu.
Printul Dominic, ajuns pe metereze, a pus trompetii sa sune: „Personal, intentionez sa mentin destinatia de muzeu a Castelului (De parca ar fi Kafka, n.a.), doar ca va fi administrat privat, iar colectiile expuse in interior vor ramane in continuare in patrimoniul statului.”
D’ apai cum altfel, amice? Zici ca esti print, nu tigan!
In privinta vanzarii Castelului catre statul roman, printul ramane catar fruntas: „Nu vad care ar fi rostul vanzarii catre statul roman, care ar fi diferenta dintre un proprietar privat sau statul roman.”
Ei, uite, tataie, ca e! Daca te scoli intr-o zi cu fundul in sus si te sucesti sa-l vinzi?
Balauru’ continua: „Nimeni nu trebuie sa se teama ca vom schimba destinatia. Impreuna cu autoritatile vom stabili un program de dezvoltare a zonei, deoarece, la ora actuala, sunt destule probleme – pe care le-am remarcat in timpul vizitei mele – care trebuie rezolvate urgent. Una ar fi infrastructura, a carei stare deplorabila genereaza blocaje in trafic. Noi vom fi deschisi parteneriatului cu autoritatile locale.”
Hai maestre, ca-ti recomand eu o firma beton, de care se foloseste si domnul primar de Brasov, Scripcaru Georgel, si care are sediul la doi pasi: Vectra. Numai vezi cum tratezi cu Butuza, ca si el e print. Si inca unul cu intrebuintare practica, al „asfaltului”, pe cand talica nu ai obiect de activitate concret.
Nea Dominic a mai observat culoarea schimbata a Castelului, care „nu mai e ca altadata, in copilarie”. Ma mir ca nu a observat cum nici lumea nu mai e ca altadata, ea. totusi, evoluand.
Mie mi-au placut toate chestiile astea, chiar daca nu am picat in extazul dovedit de altii si care ma cuprinde doar cand vad o femeie cu ochi frumosi.M-a deranjat insa faptul ca printul asta a dat-o doar pe englezeste. Atunci ce roman zice ca e? Si cum o sa se inteleaga cu Dracula? Macar mosu’ celalalt, mos Mihai Tagartza, tot o mai balbaie pe romaneste catre „boborul sau”, nu ca astalalt.
Dar de, tipul nu e decat print. Daca era si el rege pe undeva, se schimba treaba si ar fi luat mai multe decat un parlit de castel.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.