Vitamine cu pesticide pentru prescolari

Vitamine cu pesticide pentru prescolari

0 131

Daca vedem ca nu mai putem sub nicio forma a ne convinge copiii sa aiba o masa sanatoasa bogata in vitamine si proteine, alegem o metoda mult mai simpla si mai rapida: Hap-ul! Adica vitaminele luate din „suplimentele alimentare” care se gasesc in rafturile farmaciilor sau ale magazinelor naturiste si nu numai.
Un astfel de produs de vitaminizat copilul este si multivitaminele Disney Plusssz cu aroma de portocale sunt “un supliment alimentar pe baza de vitamine si calciu”, indicat copiilor in crestere cu varsta peste 4 ani.
Conform indicatiilor de pe eticheta, trebuie consumate 1-6 tablete zilnic, dar, “in caz de abuz, produsul actioneaza ca un laxativ. Acesta este un supliment alimentar si nu trebuie sa inlocuiasca o masa echilibrata”.
Compozitia acestui produs il face total contraindicat copiilor.
Cei doi indulcitori chimici de sinteza, colorantul E110 si polietilen glicolul 6000 sunt total contraindicate in alimentatia celor mici. Acesta din urma este o substanta periculoasa, folosita in general ca pesticid, antigel, dar si in industria cosmetica.
Studiile realizate pana in prezent arata ca, daca este consumat in cantitati mari, polietilenul glicol 6000 duce la aparitia cancerului, afectarea sistemului reproducator, impiedica dezvoltarea, este neurotoxic.
Efecte adverse puternice are si zaharina de sodiu E954, care este incadrata de Agentia Internationala de Cercetari in Cancer in grupa 2B, ca agent cancerigen.
De asemenea, interfereaza cu procesul normal de coagulare a sangelui, cu glicemia si perturba functiile digestive. Doza zilnica admisa este de 2,5 mg/kg corp. Cancerigen este si ciclamatul de sodiu, E952, fiind incadrat in grupa 3. Doza zilnica admisa este de 11 mg/kg corp.
Colorantul E110 este incriminat in aparitia sindromului de hiperactivitate si deficienta de concentrare, de aceea cercetatorii britanici au hotarat ca pana la finalul anului 2009 sa nu mai fie folosit. Acesta mai are si alte efecte adverse: alergii, congestie nazala, astm, bronhoconstrictie, disfunctii ale perceptiei gustului, distrugeri cromozomiale, spasme vasculare, dureri gastrice, blocarea enzimelor digestive.
Asa ca inainte de a va indopa copilul cu aceste suplimente, care pot face mai mult rau decat bine, trebuie sa tineti cont de faptul ca variantele naturale au activitate biologica mai ridicat decat cele purificate prin sinteza, dupa cum sustine si profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi.
Se pare ca din compozitie nu rezulta ca acest produs ar avea si calciu, desi in denumirea sa este specificat acest lucru.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.