Virus pe Nil si sepuku pe motocicleta

Virus pe Nil si sepuku pe motocicleta

0 111

Pana sa se lamureasca soarta valizelor cu bani despre care presedintele Basescu afirma ca intra pe banda rulanta in Ministerul Industriilor, seful statului si al Guvernului si le-au facut pe cele personale. Le-au burdusit cu efecte personale si suveniruri si au plecat peste mari si tari. Unu in tara Eghipetului – Basescu, celalalt in Tara Soarelui Rasare, sa verifice daca e vreo sansa ca lumina ce vine de la Rasarit sa nu provina neaparat de la rusi. Desi scapati de decorul dambovitean in favoarea altora mult mai exotice, nici unul din cei doi n-a putut lasa acasa metehnele din cele doua Palate.


Aflat in mijlocul seicilor si al oamenilor de afaceri egipteni, presedintele a lasat impresia ca e putin dus cu pluta pe Nil. Bulversand planurile de investitii egiptene in Romania, Traian Basescu s-a apucat sa ridice ditamai piramida socialismului inima desertului de idei pe care-l strabate de la o vreme incoace. Seful statului s-a trezit laudand monopolurile si concentrarea capitalurilor in cateva mani pricepute, uitand ca le vorbeste unor investitori inca traumatizati de devierile faraonice ale stramosilor. Daca mai continua mult, Basescu facea mai multe ravagii ca devastatorul virus al Nilului.


Primit de insusi imparatul Japoniei si de ilustra sa consoarta, premierul Tariceanu a fost apoi luat la bete. De fapt, la betigase, in timp ce servea masa dupa tipicul japonez impreuna cu gazdele sale imperiale. Influentat de conversatiile profunde dintre doua imbucaturi, primul ministru a simtit nevoia sa trimita un haiku catre tara. Desi nu el a fost cel mai mitocan la ultima balacareala telefonica cu Basescu, Tariceanu a cerut scuze publice natiunii pentru penibilul acelor momente.


Onorabila atitudine, de samurai adevarat. Poate data viitoare incercam ceva si mai barbatesc. Ce-ati zice de-un sepuku, Tariceanu San?


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.