Vine gripa

Vine gripa

0 150

Vine gripa! Cazurile de gripa s-au inmultit alarmant in ultima perioada. In majoritatea judetelor din tara au fost semnalate, in ultimul timp, mii de cazuri de viroze, cele mai frecvente sunt in Iasi, Botosani, Covasna si Maramures.
Principalele sfaturi ale medicilor se refera la pastrarea igienei si vaccinare. In tara noastra au fost raportate, pana la acest moment, aproape 16.000 de cazuri de infectii acute respiratorii si circa 7.500 de pneumonii. Cei afectati de aceasta situatie sunt copiii, cazurile de viroze la cei mici inmultindu-se in ultima perioada. Aceasta situatie de imbolnavire in masa a facut ca timpul petrecut in salile de asteptare ale policlinicilor si spitalelor sa ajunga pana la cateva ore. Jumatate dintre copiii internati la sectiile de pediatrie au fost diagnosticati cu pneumonie sau infectii respiratorii severe.
Pentru parintii copiilor, medicii au doar recomandari pe care le considera “sfinte”: sa vina la camera de garda doar daca nu si-au consultat medicul de familie si sa le dea medicamente copiilor doar la recomandarea doctorului.
Aceasta problema este insa una la nivel European. Pe langa tara noastra, Franta, Marea Britanie, Spania, Olanda si Portugalia sunt tarile care se confrunta cu cel mai mare numar de bolnavi.
Vestea buna este ca medicii din tara noastra sunt de parere in Romania nu va fi epidemie: ”Nu ne vom confrunta cu o epidemie de gripa in Romania, dar vor exista cazuri. Noi ne-am atins tinta in privinta vaccinarii antigripale a populatiei. Au fost administrate trei milioane de doze, pentru 15% din populatie”, a declarat un oficial din MS.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.