Viktor Orban , la fel ca premierul grec Alexis Tsipras: „N voi...

Viktor Orban , la fel ca premierul grec Alexis Tsipras: „N voi accepta să îmi transformaţi ţara într-o COLONIE!”

0 425
Nesupunerea premierului ungar Viktor Orban, continuă să dea mari bătăi de cap Parlamentului European si Uniunii Europene. Tentativele repetate ale Guvernului de la Budapesta de a modifica in favoarea partidului propriu Constituţia tarii , sunt urmărite cu mare atenţie şi îngrijorare de liderii europeni.Premierul Ungariei are avantajul ca face parte din masivul grup al „popularilor” d-nei Merkel.
Este de fapt singura diferenta intre Programul sau nationalist si antieuropean ca si programul de stanga a altui extremist politic ce perpeleste Europa: ALEXIS TSIPRAS. Si unul si altul profita din plin ( ca si Hitler,in 1933 ! ) de …regulile normale ale democratiei,pe care „marii Europei o vor aplicata intocmai, numai pentru tarile lor…FMI-ul, instrumentul „democratic” de ingenunchiere a tarilor mici, cand a vazut ca pierde partida iremediabil in GRECIA,a trecut de partea poporului… Adica a mutat decisiv …ca sa nu fie expulzati din Grecia.
Din lectia adevaratului INTERES NATIONAL al celor doua guverne ar tebui sa invete putina demnitate si guvernul de MILOGI de la Bucuresti!

Viktor Orban a calificat raportul eurodeputatului portughez Rui Tavares, adoptat în iunie de Comisia pentru Libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne, din Parlamentul European, ca fiind nedrept fata de Ungaria. Raportul Tavares cerea autorităţilor ungare,ca si celor de la Bucuresti , cu precădere, restaurarea deplină a statului de drept, respectarea independenţei justiţiei şi garantarea libertăţii de expresie, a libertăţii presei, a libertăţii cultelor religioase, a dreptului la proprietate, ca şi respectarea drepturilor minorităţilor.  „Nu îmi fac iluzii. Ştiu că socialiştii, liberalii şi verzii vor vota împotriva Ungariei, iar prietenii noştri ne vor fi alături. Am depus sub forma unui memorandum răspunsul Guvernului ungar la jignirile grave care s-au adus ţării noastre de catre U.E. Sunteţi profund incorecţi faţă de Ungaria şi poporul maghiar. Folosiţi în mod public dubla măsură, nu recunoaşteţi, ne subestimaţi şi luaţi în derâdere munca maghiarilor de a-şi reînnoi patria, deşi am depus eforturi consistente şi am muncit din greu ca să depăşim falimentul din startul crizei economice. Am început de foarte de jos, economia Ungariei prăbuşindu-se încă dinainte de cea a Greciei”, le-a spus Orban europarlamentarilor.

Doar două ţări au reuşit să îşi plătească datoriile, Ungaria este una dintre acestea. Ţara noastră se autofinanţează deja din pieţele financiare, în timp ce datoria de stat şi şomajul sunt în continuă scădere. Noi nu vrem să trăim din banii altor contribuabili europeni, ci vrem să stăm pe picioarele noastre, prin propria noastră economie. Ungaria a lucrat mereu în contravântul Parlamentului European. Uniunea Europeană vrea să impună un sistem de monitorizare care ar aduce un stat membru sub tutela ei. Este o direcţie periculoasă. Eu am trăit soarta Europei Centrale. Consiliului European steguri
Ştiu ce înseamnă să nu fim propriii noştri stăpâni, fiindcă departe, într-o altă ţară, alţii decid soarta noastră. Ştiu ce înseamnă să trăim drept cetăţeni de rang inferior. Timp de decenii am suportat ca cei puternici să abuzeze de puterea lor. Noi ştim ce înseamnă ca independenţa şi libertatea ţării noastre să nu fie respectate. M-am aliat cu cei care luptau împotriva comunismului pentru a pune capăt unui astfel de regim şi niciodată să nu mai fim nevoiţi să retrăim astfel de lucruri”, a declarat Orban în cadrul discursului său, citat de Hirtv.
 În consecinţă, am venit să vă transmit că noi maghiarii nu vrem o Europă în care ţările de succes sunt pedepsite în loc sa fie premiate, nu vrem o Europă în care majoritatea de două-treimi este condamnată, în loc să fie respectată. Nu vrem o Europă în care suntem ţinuţi sub tutelă, iar libertatea ne este îngrădită, în loc să fie asigurată. Nu vrem o Europă în care cel puternic abuzează de puterea sa. Nu vrem o Europă în care se foloseşte dubla măsură, unde doar cel mic trebuie să îl respecte pe cel mare. Astfel, noi ne vom lupta cu toţi cei care aplică dubla măsură, abuzează de puterea lor şi care vor să ne transforme în cetăţeni de rang inferior.
Ne vom lupta şi cu cei care vor să transforme Uniunea Europeană într-un imperiu. Noi facem parte din acea categorie de milioane de oameni din Europa care nu susţin o supunere a Europei, ci pe cea a naţiunilor libere din Europa
. Trăiască Uniunea Europeană a naţiunilor libere”, a mai spus Orban în cadrul discursului său.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.