Viitorul ministru Adrian Câciu: „Vreau să vă asigur că sunt toți banii...

Viitorul ministru Adrian Câciu: „Vreau să vă asigur că sunt toți banii care sunt necesari pentru finalul de an, pentru că nu vreau să trăim episoade cum le-am mai trăit și anul trecut”!

0 21

Propunerea PSD pentru Ministerul Finanțelor, Adrian Câciu, a dat asigurări că pensiile vor fi plătite. „Este cel puțin ciudat într-o țară ca a noastră să descoperi la final de noiembrie că ar mai trebui niște bani la pensii, dar, din perspectiva banilor pentru pensii, vă spun că sunt bani în buget, în sensul în care trebuie rectificarea făcută și completată cu o sumă de 500 de milioane”, a explicat viitorul ministru.
Am urmarit subiectul banilor din bugetele publice pentru final de an și pe viitorul ministru în interviurile și declarațiile din ultimele zile (după nominalizare de către PSD).

Viitorul ministru al Finanțelor, pe B1 TV. Adrian Câciu, despre plata pensiilor.Întrebat dacă mai sunt bani de pensii,
având în vedere poziția Ralucăi Turcan, viitorul ministru al Finanțelor a afirmat:
„Trăim și în dramoleta politică dintre unele persoane, care au funcții de demnitate publică și care trebuiau să asigure banii de pensii până la 31 decembrie. Este cel puțin ciudat într-o țară ca a noastră să descoperi la final de noiembrie că ar mai trebui niște bani la pensii, dar, din perspectiva banilor pentru pensii, vă spun că sunt bani în buget, în sensul în care trebuie rectificarea făcută și completată cu o sumă de 500 de milioane, iar aici pentru doamna Turcan (…) – nu poți să iei 3 miliarde de lei de la pensii în luna august, spunând că ai încasări mai mari, iar în luna noiembrie să spui că nu mai ai bani de pensii. Mie mi se pare că acest lucru trebuie să nu se repete în nicio guvernare ulterioară din tot viitorul României”.
I-am găsit (banii de pensii, n.r). Parțial, banii sunt, adică în mare parte sunt asigurați în bugetul de pensii, sunt în jur de 6 miliarde, dacă nu mă înșel, deja alocați acolo din ceea ce a fost rectificarea veche. Este o diferență undeva la câteva sute de milioane, pe care îi regăsim, îi luăm de la alte ministere și îi ducem în contul bugetului asigurărilor sociale de stat, deci asta nu este o problemă. Am văzut prima parte a rectificării, vreau să vă asigur că sunt toți banii care sunt necesari pentru finalul de an, pentru că nu vreau să trăim episoade cum le-am mai trăit și anul trecut”, a adăugat Adrian Câciu, care a vorbit pe B1 TV și despre cum se poziționează ideologic.

Bugetul și rectificările, a continuat el, „sunt un lucru foarte serios”.
„Aici este o chestiune care s-a cronicizat și nu vreau să fie înțeleasă ca un reproș, dar bugetul și rectificările sunt un lucru foarte serios.
Anul trecut trăiam următorul aspect – se făcea rectificare și peste două săptămâni, la Ministerul Muncii, se mai cereau niște bani din Fondul de rezervă că nu s-au prins banii de nu știu ce alocații, salarii sau ceva… sume mici, într-adevăr, dar nu poți să faci rectificări și apoi să te trezești că nu mai ai bani în buget.
Rectificarea este o chestiune foarte strictă și îți asigură soluțiile pentru toată perioada la care se referă, adică până la final de an”
, a mai spus Adrian Câciu, luni seară, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, informează b1tv.ro. (V.T.)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.