VICTOR PONTA: L-am certat pe C. Niţă pentru declaraţie!

VICTOR PONTA: L-am certat pe C. Niţă pentru declaraţie!

0 335
 
Desi inca nu s-a facut nominalizarea premierului batalia pentru titularii unor ministere se ascute. Ultimele confruntari sunt pe ministerul ce va fi parasit de catre Florin Gerorgescu. Primele doua forte din USL a lansat batalia pentru Ministerul de Finante. Constantin Nita, deja experimentat cu pozitia de ministru, nu spunem acum ce a facut de pe aceasta pozitie, se crede indreptatit sa ocupe o asemenea demnitate. Conditii de CV sunt (de peste un deceniu tot este ales, pozitii politice, doctorat etc.)  – dar nu sunt suficiente nici macar pentru o nominalizare.
Constantin Nita a declarat la RFI ca Ministerul de Finante din viitorul Guvern USL nu trebuie sa fie al PNL, ci al partidului care a dat premierul. El a argumentat prin faptul ca acest minister reprezinta “mana dreapta a oricarui prim-ministru”.
 
Tariceanu il pune la punct pe Nita
Reactia a venit imediat – Tariceanu cere Ministerul Finantelor pentru PNL, in dezacord cu pozitia PSD-istului Constantin Nita. PNL este pe pozitia indreptatita de a solicita Ministerul Finantelor si nu exista o regula conform careia acest portofoliu ar trebui sa fie ocupat de un ministru de aceeasi culoare politica cu premierul, a declarat vineri senatorul PNL Calin Popescu-Tariceanu, citat de Agerpres.
"Sunt de acord ca Ministerul Finantelor este un minister extrem de important. Dar nu exista nicio regula dupa care Ministerul de Finantele ar trebui sa fie ocupat de un ministru de aceeasi culoare politica cu premierul. Eu cred ca PNL, care este cunoscut si recunoscut ca un partid al competentei economice, se afla in pozitia indreptatita de a solicita acest minister. Si cred ca in Guvern va trebui sa existe un echilibru al portofoliilor guvernamentale intre doua partide mari – PNL si PSD", a declarat fostul premier.
 
Ponta reactioneaza
Premierul Victor Ponta, aflat in momentul disputelor la Bruxelles, s- a declarat surprins si a raspuns ca l-a certat pe Constantin Niţă, presedintele PSD Brasov pentru că acesta s-a trezit vorbind cand ieÅŸit în presă să spună că PSD trebuie să detina in viitorul guvern, ministerul de FinanÅ£e! Am văzut È™tirea È™i l-am certat, nu că n-aÈ™ fi de acord cu domnia sa, dar niciun reprezentant din conducerea PSD nu trebuie să discute despre ministere până nu avem decretul, după aceea discutăm între noi, dar opinii de acest gen, ce cred că ar trebui, să avem aia, aialaltă, nu au absolut niciun rost", a arătat Ponta.
 
Horia D.R.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.