Victor Ponta atac la Traian Basescu

Victor Ponta atac la Traian Basescu

0 161

Liderul social-democrat Victor Ponta l-a acuzat, joi, pe seful statului ca ar fi coordonat votul dat de catre parlamentarii democrat-liberali in cazul Monicai Iacob Ridzi, obiectivul fiind, in opinia sa, acela ca fostul ministru al Tineretului „sa fie protejat astfel incat sa nu spuna ca Elena Basescu a beneficiat de banii deturnati”. Victor Ponta a mai adaugat ca va propune, la inceputul saptamanii viitoare, conducerii partidului, ruperea relatiilor cu Traian Basescu, inclusiv a celor institutionale, potrivit Agerpres.
„E clar ca Traian Basescu a coordonat votul din Parlament de protectie a Monicai Ridzi pentru ca aceasta sa nu dezvaluie in justitie adevaratul destinatar al sumelor deturnate, el fiind dezvaluit de presa, domnisoara Elena Basescu, cea care si-a facut campanie cu banii deturnati de Monica Iacob Ridzi”, a afirmat Ponta.
„Din pacate, cand te gandesti la Roberta Anastase, la Monica Iacob Ridzi, la Elena Udrea, la Sulfina Barbu, la Raluca Turcan – sunt doamne si domnisoare in politica promovate de Traian Basescu care comit consecvent fapte de natura penala, deturneaza bani publici, se imbogatesc din bani publici, totul sub protectia lui Traian Basescu”, mai spune liderul PSD.
„Luni voi propune conducerii PSD ca practic orice relatie, chiar si institutionala, cu Traian Basescu, sa inceteze, pana cand acesta nu incearca (…) sa-si ceara scuze pentru nenumaratele minciuni la adresa opozitiei si a bunului simt romanesc”, a adaugat el.
Intrebat daca inlaturarea Robertei Anastase ar determina PSD sa reia relatiile cu Administratia Prezidentiala, Ponta a raspuns negativ.

Valeriu Turcan, purtatorul de cuvant al presedintelui Basescu: Victor Ponta prezinta toate simptomele unui mincinos patologic
„Victor Ponta prezintã toate simptomele unui mincinos patologic – nu se poate abþine sã nu fabuleze, sã nu inventeze fapte care nu s-au petrecut în realitate”, afirma Valeriu Turcan, purtatorul de cuvant al presedintelui Traian Basescu, intr-o declaratie remisa HotNews.ro. Precizarea lui Turcan a venit la doar cateva ore dupa ce liderul social-democrat l-a acuzat pe seful statului ca ar fi coordonat votul dat de catre parlamentarii democrat-liberali in cazul Monicai Iacob Ridzi, obiectivul fiind, in opinia sa, acela ca fostul ministru al Tineretului „sa fie protejat astfel incat sa nu spuna ca Elena Basescu a beneficiat de banii deturnati”. Ponta a mai adaugat ca va propune conducerii partidului ruperea relatiilor cu Basescu, inclusiv a celor institutionale.

„Psihologic vorbind, Victor Ponta simte impulsul sa atribuie altora propriul sau comportament”, a declarat Turcan, adaugand ca liderul PSD „isi imagineaza ca toti trebuie sã se comporte exact cum s-a comportat el ca avocat docil al intereselor lui Adrian Nãstase”.

Plenul Camerei Deputatilor a respins, marti seara, cererea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie privind incuviintarea perchezitiei informatice si a extinderii urmaririi penale in cazul Monica Iacob Ridzi.
Cererea privind incuviintarea perchezitiei informatice a obtinut 109 voturi pentru, 110 impotriva si trei anulate in conditiile in care pentru a fi aprobata era nevoie de jumatate plus unu din numarul total al deputatilor.
Cererea de extindere a urmaririi penale a obtinut 99 voturi pentru, 109 impotriva si 14 abtineri in conditiile in care, pentru a fi aprobata cererea era nevoie de jumatate plus unu din deputatii prezenti.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.