Victime colaterale de Babarunca

Victime colaterale de Babarunca

0 188

Militarii au reusit sa faca pe o ploaie torentiala ce n-au izbutit pe vreme buna! Dupa tentativa ratata de miercuri, o tancheta din dotarea infanteriei a scos ieri din rapa cele doua vehicule militare iesite de pe carosabil marti si miercuri in zona Babarunca. Dupa aproape 6 ore de munca sub ploaia rece, camionul a fost pus din nou pe roti. Buldozerul pe care unul din vehiculele militare il transporta pe platforma in momentul prabusirii in sant nu a putut fi insa tractat de la locul incidentului si a fost dus intr-o parcare. Traficul oprit la ora 8 dimineata fost reluat in jurul orei 14.30.
Operatiunea de remorcare a utilitarelor militare rasturnate in sant la inceputul saptamanii in apropiere de Babarunca, a decurs in conditii mai dificile dacat cele de care avut parte autoatelierul care a incercat miercuri sa scoata din rapa masina esuata acolo cu o zi inainte. Pe o ploaie torentiala, 8 militari de la batalionul logistic din Bucuresti impreuna cu angajati ai Brigazii 2 Vanatori de Munte Brasov s-au muncit mai multe ore sa tracteze camioanele. Probabil ca n-ar fi reusit nici de aceasta data, daca n-ar fi adus la fata locului o tancheta pe senile. Dupa sase ore, actiunea le-a izbutit, fara ca, de aceasta data, sa se mai inregistreze vreo victima in randul civililor. Angajatii MApN au avut prevederea, cu ajutorul echipajelor de Politie Rutiera, sa blocheze traficul in aval si amonte de locul interventie, precautie pe care nu si-o luasera cu doua zile inainte. Asa a fost posibil ca autoatelierul venit sa scoata din sant vehiculul rasturnat marti sa o ia la vale si sa tamponeze violent un autoturism stationat in coloana, al carui sofer a murit pe loc, iar nevasta acestuia, aflata pe locul din dreapta, s-a ales cu cateva contuzii. Bilantul victimelor este completat de cei trei militari aflati in primul camion esuat in rapa, raniti dupa ce hardughia care tragea dupa ea si platforma cu buldozerul, s-a proptit in copac.
Procurori ai Parchetului Militar ancheteaza in prezent cele doua accidente survenite consecutiv, dar nu au facut inca public niciun detaliu al investigatiei. Nu se poate decat presupune ca investigatia se concentreaza asupra starii tehnice a primului vehicul rasturnat, neghiobiei soferului celui de-al doilea si motivelor pentru care nimeni nu s-a gandit sa blocheze circulatia in momentul interventiei esuate de miercuri, cand un om si-a pierdut viata si un altul a ajuns la spital. Ambii sunt, pentru moment, ceea ce in limbaj cazon se cheama victime colaterale.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.