Viata dulce in 2020

Viata dulce in 2020

0 62

Asta ne promite Ministrul Finantelor si al nu mai stiu cui, fara sa-si spuna ca unii mai si gandesc, neinghitind galusca fierbinte.
Si galusca arde tare, pentru ca Varujan Vosganian promite in mai sus amintitul an un salariu intre 1.200 – 1.500 euro per caciula.
Dar ce valoare concreta va avea aceasta suma peste 12 ani?
Caci preturile, pe plan mondial, sunt in continua crestere, mai ales la cele de stricta necesitate: energie si alimente. Priviti numai putin peste gard si veti vedea guvernele german, francez, american, britanic si celelalte, cum au inceput sa caute febril solutii Doar la noi ni se trece, la ceaiul de dimineata, cu mierea pe la nas si promisiunea ca o vom primi la o cina spre miezul noptii.
Iar daca scumpirile se petrec peste tot, la noi, ca avem mot mai zbanghiu, vor ajunge de groaza.
Care va mai fi atunci spilul sumei de mai sus?
Pe de alta parte se poate constata in Romania o diferenta foarte mare intre diferite zone ale tarii in ce priveste venitul si standardul de viata. Si se cauta solutii pentru o cat mai mare egalizare posibila.
Dar cine sa le gaseasca? Sa-l dezgropam pe nea Nicu Puiu, caci el falfaia sloganul dezvoltarii egale a diferitelor regiuni.
Oricum, o solutie trebuie gasita, caci diferentele dintre viata de la Botosani si cea de la Timisoara, de pilda, sunt uriase.
Insa pana atunci ar fi bine ca cei cu painea si cutitul in mana sa ne lase in pace si nu sa ne dea magiun de perje dospite, ca n-om fi cu totii prostii din baie.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.