Viata de caine la Sibiu!

Viata de caine la Sibiu!

0 57

Asociatia Animal Life a organizat in Parcul Sub Arini din Sibiu, o expozitie unde localnicii au putut adopta cativa caini fara stapan.
Actiunea din 01.05.2008 face parte dintr-o campanie mai ampla demarata de o luna de zile prin care se incearca sensibilizarea comunitatii in privinta cainilor maidanezi.
Organizatorii au adus, ieri, in Parcul Sub Arini 15 caini, pe care i-au gasit in diverse locuri din Sibiu. Cateva zeci de persoane au venit sa-i vada si chiar sa se joace cu patrupedele dar doua animale si-au gasit stapan.
Cei care n-au rezistat in fata dragalaseniei acestor patrupede nu venisera neaparat cu intentia de a adopta un animal.
De la inceputul actiunii, in urma cu o luna, „Salveaza o viata de caine! Adopta-l!“, organizatorii au reusit sa convinga 10 sibieni sa adopte din miile de caini fara stapan din oras. Printre acestia s-au numarat chiar si caini cu dizabilitati fizice.
Din pacate, cei mai multi au ramas neadoptati. „Dupa informatiile noastre, sunt 5.000 de caini fara stapan in Sibiu la ora actuala“, sustine Bogdan Brylynski, unul dintre initiatorii campaniei.
„Pentru imbunatatirea serviciilor de ecarisaj, am elaborat un proiect pentru construirea unui adapost pentru cainii fara stapan. In acest an, am prevazut suma de 250.000 de lei pentru constructia noului adapost si pentru contractarea unui serviciu de ecarisaj“, sustin autoritatile locale. Municipalitatea sibiana sustine ca numarul cainilor maidanezi nu ridica probleme majore, nici un sibian nu s-a plans in ultimii opt ani de cainii de pe strazi. Cu toate acestea, edilul-sef sustine ca anul acesta va fi ridicat un adapost de 100.000 de dolari.

Iza M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.