Viaţa culturală îşi revine lent

Viaţa culturală îşi revine lent

0 182

Muzeul Casa Mureșenilor a fost singurul biectiv cultural pe care braşovenii l-au putut începând de ieri, 15 mai, chiar din prima zi după eliminarea restricţiilor impose odată cu starea de urgenţă. Programul de vizitare este același de dinaintea închiderii pe motiv de pandemie, de luni până sâmbătă, până la ora 17.00.

Vizitele se fac însă  în regim special: cu masca de față și intri doar dacă ai temperatură normală. Vizitatorii vor fi măsuraţi, cu termometre cu infraroșu

Totuși, vizitele nu vor putea fi făcute oricum, ci cu respectarea anumitor reguli. „Impunem o serie de reguli temporare specifice, precum limitarea numărului de vizitatori la maxim 4 persoane într-o sală de expoziție, folosirea obligatorie a dezinfectanților care sunt puși la dispoziție de muzeu, în mai multe puncte pe circuitul de vizitare, folosirea obligatorie a măștilor de protecție de către personalul muzeului și de către vizitatori, păstrarea regulilor de distanțare socială, de minim 1,5 metri între persoane, și, nu în ultimul rând, luarea obligatorie a temperaturii pentru toți cei care intră în muzeu, motiv pentru care s-au achiziționat termometre cu infraroșu. Subliniez că ne asumăm respectarea tuturor regulilor legale menite să prevină răspândirea acestui virus, dar, în același timp, ne dorim să începem normalizarea stării generale din societate, iar cultura reprezintă cel mai bun început pentru recâștigarea speranței” a spus Valer Rus. La muzeu, puteți vedea, deocamdată, expoziția permanentă, însă angajații instituției lucrează pentru amenajarea unei expoziții temporare, ce va fi deschisă în iunie

Muzeul de Istorie redeschis de săptămâna viitoare, Muzeul de Artă, din 5 iunie, Biblioteca Judeţeană când vrea Nazare

Următorul muzeul care se redeschide publicului va fi Muzeul Județean de Istorie, potrivit managerului, Nicolae Pepene, Muzeul de Istorie, dar și Casa Sfatului și Bastionul Țesătorilor vor putea fi vizitate de marți, săptămâna viitoare.

Muzeul de Artă își va redeschide porțile din 5 iunie. Asta pentru că, potrivit managerului Radu Popica, mai întâi trebuie făcută curățenia după lucrările ce au fost făcute în perioada de închidere. Tot în 5 iunie, la Muzeul va fi vernisată și prima expoziție temporară de după închidere, expoziție la care se lucrează.

Pe surse am aflat că Biblioteca Judeţeană a mai amânat  deschiderea cu aproximativ două săptămânii pe motiv că exista posibilitatea ca acest Covid19 poate rezista pe coperţile cărţilor două săptămîni. Noi credem că explicaţia lui Nazare faţă de şefii din CJ Braşov este perilă şi mai debră somnul de frumuseţe făcut în acest concediu prelungit pe banii publici este mai tentant pentru domnul Daniel Nazare.

I.Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.