Via Carpatica ar putea duce turisti in Romania

Via Carpatica ar putea duce turisti in Romania

0 209
Via Carpatica ar putea aduce turisti in Romania pe carari de munte. Asociatia Carpatina Ardeleana a Turistilor vrea sa acceseze fonduri europene pentru trasarea drumului care sa strabata Carpatii din tara noastra, in continuarea lantului muntos din Solvacia si Ucraina. Via Carpatica se va intinde pe 2.000 de kilometri, din care jumatate vor strabate Romania.
Slovacia a incheiat procesul de trasare si amenajare a drumurilor prin Muntii Carpati. Ucraina a inceput si ea de ceva vreme procesul si ar putea beneficia de fonduri europene pentru finalizarea procesului, chiar daca nu este tara membra. Din pacate, singura tara strabatuta de lantul muntos care nu a facut nici macar un pas in acest sens este Romania.
In 2016, Romania va gazdui intalnirea anuala a Asociatiei iubitorilor de drumetii din Europa. Cu aceasta ocazie, in tara noastra ar putea sosi 10.000 de turisti care sa mearga pe Via Carpatica, in cazul in care acest drum va oferi in acel moment suficiente atractii si conditii pentru montaniarzi. Brasovul va fi gazda intalnirii; pentru ca ar putea fi asteptati 10.000 de turisti, din care orasul nostru poate gazdui doar jumatate, la actiune ar putea fi cooptate Sibiul si Sighisoara.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.