Vești de la echipa de hochei Corona Brașov; deocamdată sunt 14 jucători...

Vești de la echipa de hochei Corona Brașov; deocamdată sunt 14 jucători autohtoni, care au semnat contracte

0 129

Deși sezonul de hochei este departe de a fi reluat, apar primele vești despre echipa Brașovului, Corona. Echipa brașoveană și-a definitivat o parte din staff-ul pentru sezonul viitor. Cea mai importantă mutare îl are în prim plan pe Levente Zsok. In vârsta de  36 de ani,  după zece sezoane consecutive în tricoul brașovenilor, acesta  a decis să se retragă din activitatea de hocheist profesionist, dar va rămâne în continuare alături de „lupi” urmând să facă parte din stafful tehnic al echipei. La Corona Brașov Levente Zsok și-a adus o contribuție deosebită la câștigarea tuturor trofeelor importante din vitrina „lupilor”, devenind de trei ori campion al României și câștigând două cupe ale României. În sezonul 2013-2014 a fost ales MVP-ul Ligii Mol după ce a ajuns in finala competiției alaturi de Corona Brașov. Din stafful echipei și pentru sezonul următor fac parte  Arpad Mihaly (team manageer), Attila Lajos (manager de echipament), Adrian Vescan (fizioterapeut) si Popa Fabian (maseur). Staff-ul juniorilor va fi format in continuare din antrenorii Kovacs Laszlo, Levente Elekes, Fulop Rajmond.

Cât privește lotul de jucători, cea mai importantă multare îl privește pe cunoscutul Radim Valchar, care va evolua, din sezonul următor, pentru Corona Brașov. Jucătorul ceh a obținut  cetațenia română la finalul anului trecut. Tot de atunci el nu a mai evoluat, fiind în litigiu cu fostul său club, Sport Club Miercurea Ciuc. Tot autohton va fi înregistrat și Albert Zagidulin. De asemenea, s-a ajuns la o înțelegere cu fundașul Pavlo Borysenko, care va semna un nou contract la întoarcerea în țară. O situatie aparte este cea a lui Huba Borș, cel implicat si el in tratamentul cu laser intravenos de la clubul Corona. Fundașul aflat sub contract încă un an, așteaptă decizia Comisiei Agentiei Naționale Anti-Doping, pentru a putea reveni la pregătiri. În schimb din lot nu vor mai face parte din acest sezon frații Biro. Cei 14 jucători autohtoni, care au semnat contracte valabile pentru anul competitional 2020-2021, sunt :

Portari: Patrik Polc, Zoltan Toke

Fundași: Ede Mihaly, Tamas Gajdo,  Andrei Haraga

Atacanți: Roberto Gliga, Radim Valchar, Daniel Trancă, Zsombor Molnar, Peter Balazs, Zoltan Molnar, Albert Zagidullin, Balazs Gajdo, Rareș Vasile

Dacă totul decurge bine, din punct de vedere sanitar, viitorul sezon intern și internațional al hocheiului va debuta în luna septembrie.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.