Vestea bună de mărțișor – Autostrăda A13 Brașov – Bacău are...

Vestea bună de mărțișor – Autostrăda A13 Brașov – Bacău are proiectant!!

0 87

Viitoarea şosea de mare viteză, A13 Braşov – Bacău (A13), care va lega Moldova de Ardeal va fi proiectată de către asocierea Search Corporation – Primacons Group, potrivit surselor economica.net

Preşedintele PSD Bacău, Dragoş Benea a anunțat, zilele trecute, pe pagina de Facebook că „A13 Bacău – Brașov are proiectant”, însă el nu a precizat şi numele acestuia.

Conform surselor ECONOMICA.NET, este vorba despre asocierea Search Corporation – Primacons Group.

Amintim că în data de 1 august 2019 a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului „Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru Autostrada Brașov-Bacău”.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat atunci cei trei ofertanţi:

  • 1. INGENIERIA ESPECIALIZADA OBRA CIVIL E INDUSTRIAL S.A.
  • 2. Asocierea SEARCH CORPORATION SRL&PRIMACONS GROUP SRL
  • 3. SC TPF INGINERIE SRL

Valoarea estimată a contractului pentru SF și PT este de 29,84 milioane de lei fără TVA, iar durata contractului este de 30 luni.

În ceea ce privește costurile construcției, autostrada Bacău – Brașov a fost estimată la 2,1 miliarde de euro, fiind cea mai ieftină variantă care să lege Moldova de vestul țării.

Autostrada Brașov – Bacău are 160 de kilometri, iar potrivit unei analize ce a inclus patru trasee peste Carpaţii Orientali, este singura variantă rentabilă de legare a Ardealului de Moldova.
Sursa: bacau.net

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.