Verificari la beneficiarii de ajutoare de incalzire

Verificari la beneficiarii de ajutoare de incalzire

0 97
Pentru a beneficia de subventie, 1500 de brasoveni au declarat venituri zero. Pentru eliminarea suspiciunilor, vor fi verificati de asistentii sociali ai primariilor pe raza carora domiciliaza. Agentia pentru Prestatii Sociale a trimis in teritoriu 12.136 de dosare care urmeaza sa fie verificate.
Peste 19.000 de brasoveni au cerut ajutor de incalzire inca de la inceputul sezonului rece. Dintre acestia, 2279 pentru energie termica, 6369 pentru achizitionarea de lemne si 10.457 pentru incalzirea cu gaze naturale. Pentru eliminarea fraudelor, Agentia Pentru Prestatii Sociale a trimis dosare la verificare.
Din totalul beneficiarilor, aproximativ 1500 au declarat ca au venituri zero motiv pentru care vor fi vizitati acasa de asistenti sociali, spune Diana Bors – director executiv al Agentiei pentru Prestatii Sociale Brasov.
Brasovenii cu venituri nete de pana la 635 de lei pot depune cereri pentru a beneficia de ajutorul la incalzire in fiecare luna pana in martie 2013 iar plata se va face incepand cu luna in care a fost depusa solicitarea. Pentru cei care solicita sprijin pentru incalzirea pe baza de energie termica si gaze naturale ajutorul financiar se scade de pe factura iar banii pentru lemne se trimit la primarii.
 
Vifor Rotar 
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.