Verdict – sabotaj

Verdict – sabotaj

0 75

Cam asa ar putea fi numite concluziile asupra accidentului feroviar din 17 mai, de la Valea Calugareasca, in urma caruia a murit o fata de 17 ani, eleva, si patru oameni au fost raniti, ca sa nu mai vorbim de pagubele materiale.
In linii mari treaba se prezinta cam asa: buloanele de la caseta de inzavorare a macazului de la linia directa – aceasta linie fiind aceea care permite trecerea val-vartej a trenurilor smechere prin statiile mai mici, adica linia dreapta si principala – au fost desfacute in intervalul de timp 7,46 – 16,43, mai precis dupa ora 9,00 si trecerea revizorului de acel punct, fiind lasate langa caseta. Aceasta, datorita neasigurarii ei cu buloane, nu a mai functionat cum trebuie, nemairaspunzand corect comenzilor transmise electric. De aici si deraierea trenului cu urmarile stiute.
Concluziile nu suna, oficial, cum am scris in titlu: sabotaj.
Dar, la cati pitici am, nu mi se pare exclusa o asemenea posibilitate. Acelasi lucru s-a mai intamplat si anul trecut cand, din fericire, desurubarea buloanelor a fost observata la timp, catastrofa fiind astfel evitata.
Iar eu am legat aceste incidente de distrugerea Combinatului Chimic de la Valea Calugareasca, desfiintare care a lasat o gramada de oameni pe drumuri, in conditii neplacute de somaj. Astfel, vreo minte scurtcircuitata a gasit aceasta solutie drept mod de razbunare, fara sa puna la socoteala criminalitatea faptei raportata la oameni nevinovati si potentiale victime.
Oricum, cercetarile continua pentru aflarea faptasului, dar acestea se fac fara batai in toba cea mare, cu respectivele metode specifice.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.