Darren Cahill critică mutarea turneului de la Roland Garros

Darren Cahill critică mutarea turneului de la Roland Garros

0 75


Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, se numără printre primii oameni care au luat o poziţie tranşantă referitoare la decizia Federaţiei Franceze de Tenis de a muta turneul de la Roland Garros în toamnă, în perioada 20 septembrie – 4 octombrie. Australianul a criticat, cu discurs moderat dar ferm, spun cei de la ADEVĂRUL, caracterul unilateral al deciziei de la Paris anunţate marţi, prin care turneul de la Roland Garros se mută la o săptămână după încheierea US Open-ului, aplaudând replica venită din partea forului guvernator al tenisului american – USTA.
Reprezentanţii USTA au transmis că pentru moment continuă pregătirile pentru desfăşurarea US Open-ului conform programului, că în paralel analizează posibile soluţii alternative pentru situaţia în care pandemia de coronavirus va continua să creeze probleme, dar că nu va lua pe cont propriu o decizie în ceea ce priveşte amânarea turneului, ci doar după consultări cu toţi partenerii – repsectiv reprezentanţi ai celor două circuite. „Aceasta este o poziţie şi o comunicare corectă în ceea ce priveşte viitorul unui turneu, nu cea de la Roland Garros. Hai să tragem adânc aer în piept, să nu ne pripim, bienînţeles – prioritar să protejăm cele patru Grand Slam-uri, dar să ne adunăm pentru a lucra împreună. ATP, WTA, ITF şi Grand Slam-uri, fiţi ca unul“, a scris Darren Cahill pe Twitter.
Fost jucător ATP, având experienţe recente ca antrenor în ambele circuit, alături de Lleyton Hewitt, Andre Agassi şi, respectiv, Simona Halep, Cahill a mai făcut o precizare, răspunzându-i unui fan care şi-a exprimat părerea că, în acest moment, cei mai mulţi vor încerca să obţină anularea Openului Francez. „Nimeni nu doreşte ca Roland Garros să se anuleze. Dar lucraţi împreună pentru a pune la punct un nou calendar competiţional care să aibă sens când situaţia se va echilibra puţin. Jucători, turnee, Grand Slam-uri, femei şi bărbaţi în aceeaşi încăpere. Este prea devreme acum pentru răspunsuri“, a transmis Darren Cahill.
Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.