Vasile Blaga: tatonari pentru o noua guvernare

Vasile Blaga: tatonari pentru o noua guvernare

0 155

Democrat-liberalii nu exclud o colaborare cu UDMR la guvernare, in cazul in care „actuala coalitie nu va rezista”, a declarat vineri secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, adaugand ca la asumarea raspunderii in Parlament se va vedea daca actuala coalitie functioneaza, potrivit Mediafax.
Principalele aprecieri sau mesaje date de liderul democrat-liberal-popular Vasile Blaga:
• Alianta PDL-PSD a fost gandita pentru 4 ani: „Sunt printre cei care nu si-au dorit-o, din conducerea PDL, dar, in momentul in care partidul meu a decis acest lucru, eu ma supun deciziei partidului si depun toate eforturile ca aceasta coalitie sa reziste”.
• „Vom vedea daca aceasta coalitie functioneaza in continuare, nu mai târziu de miercuri, joi sau vineri, pentru ca ne vom asuma raspunderea marti si, constitutional, in trei zile se poate depune motiune de cenzura. Despre asta este vorba”, a adaugat Vasile Blaga;
• PDL nu a inceput niciun fel de discutii cu UDMR in eventualitatea ca actuala coalitie nu va rezista: „Nu am inceput niciun fel de discutii cu UDMR, noi suntem loiali in momentul in care am semnat un protocol de coalitie, dar eu nu exclud o colaborare cu UDMR la guvernare, daca aceasta coalitie nu va rezista. Eu am lucrat cu UDMR in Guvern, intre 2006-2007, sunt parteneri loiali si extrem de corecti. Mai mult, apreciez felul in care Ministerul Dezvoltarii a fost condus de un ministru UDMR, Borbely Laszlo”.
• Singurele partide „bine structurate” din Romania sunt PDL, PSD si UDMR, celelalte fiind, in opinia sa, doar „cluburi”;
• „Traian Basescu va fi candidatul PDL la prezidentiale”, dar si de faptul ca Sorin Oprescu va intra in cursa pentru Cotroceni.

Reactia PNL
Liderul PNL Crin Antonescu i-a replicat, vineri seara, secretarului general al PDL Vasile Blaga: „Nu stiu ce cluburi a frecventat domnul Blaga, nu stiu daca optiunea domniei sale pentru democratie si pentru dreapta vine din cultura cluburilor politice britanice, nu stiu de ce e atat de dispretuitor cu ceea ce inseamna ideea de club. Domnul Blaga intotdeauna va admira, probabil, genul de partid care seamana cu o sectie de Militie de pe vremuri, in care nu deosebesti intre militieni si infractori”, a sustinut liderul liberal.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.