Varianta de subiect cu numarul 5 pentru proba de matematica

Varianta de subiect cu numarul 5 pentru proba de matematica

0 73

Marti, 12 februarie 2008, 13.000 de elevi din clasele a VII-a si a VIII-a au sustinut prima proba a tezelor cu subiect unic, sesiunea speciala februarie 2008, dedicata elevilor care din diverse motive nu au sustinut examenul in primul semestru.


Comisia Nationala de organizare a extras varianta de subiect cu numarul 5 pentru proba de matematica, subiect ce a fost transmis ulterior celor 668 de centre de comunicare din tara.


Proba a inceput la orele 12.00, iar durata sustinerii a fost de doua ore din momentul primirii subiectelor de catre fiecare elev.


Subiectele au un grad de dificultate mediu si sunt elaborate in cadrul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar, conform programei scolare parcurse pana la data desfasurarii tezei si cu temele selectate din programa scolara.


Reamintim ca sesiunea speciala a tezelor unice pentru clasele a VII-a si a VIII-a mai contine urmatoarele probe: 15 februarie – limba si literatura materna (ambele clase), 20 februarie – limba si literatura romana (ambele clase) si 22 februarie – istorie/geografie (numai pentru clasa a VIII-a).


Tezele vor fi evaluate in centre special desemnate in acest sens. Fiecare lucrare va fi evaluata de doi profesori, altii decat cei din unitatile de invatamant de la care provin tezele. Baremul unic de evaluare si notare va fi postat pe site-ul http://examene.edu.ro, dupa desfasurarea fiecarei probe.


Profesorul care preda la clasa are obligatia de a analiza, impreuna cu elevii, tezele si rezultatele obtinute la acestea, in perioada stabilita pentru aceasta activitate. Dupa perioada de analiza a tezelor – 5 zile din momentul afisarii rezultatelor – se pot depune eventualele contestatii la comisia din unitatea de invatamant. Profesorul care preda la clasa raspunde, in perioada de analiza a tezelor, de integritatea si de neinterventia pe textul lucrarii scrise.


?


Laura Moise


COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.