Varianta 4 de subiect pentru proba de limba si literatura materna

Varianta 4 de subiect pentru proba de limba si literatura materna

0 78

Vineri dimineata, la orele 8.45, in prezenta Comisiei Nationale de organizare, a fost extrasa varianta cu numarul 4 pentru proba de limba si literatura materna la clasa a VII-a si a VIII-a, prevazuta in cadrul perioadei speciale pentru sustinerea tezelor cu subiect unic. In intervalul orar imediat urmator, cele 120 de centre de comunicare din cele 17 judete au preluat si au multiplicat variantele de subiect. Acestea au fost distribuite catre unitatile de invatamant pana la ora 11.30. Proba a inceput la ora 12.00, iar durata sustinerii a fost de 2 ore din momentul primirii subiectelor de catre fiecare elev.


Subiectele au avut un grad de dificultate mediu si au fost elaborate in cadrul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar, conform programei scolare parcurse pana la data desfasurarii tezei si cu temele selectate din programa scolara. Urmatoarea proba a examenului va fi sustinuta in data de 20 februarie, la limba si literatura romana (ambele clase).


?


Prezenta mica la mate


Statisticile Inspectoratului Scolar Judetean Brasov (ISJ) arata ca la proba de matematica din sesiunea speciala a tezelor unice erau asteptati 346 de elevi declarati absenti la sesiunea trecuta, insa numarul celor prezenti a fost de doar 198. Reprezentantii ISJ Brasov considera ca absenteismul se explica prin faptul ca multi elevi au plecat in strainatate sau pur si simplu au chiulit.


?


Laura Moise

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.