Varful Caraiman, restaurarea Monumentului Eroilor

Varful Caraiman, restaurarea Monumentului Eroilor

0 66

Monumentul Eroilor de pe Varful Caraiman va fi restaurat in baza unui protocol de colaborare incheiat intre Primaria Busteni si Club Rotary Romania, reprezentantii clubului aflandu-se, in acest moment, in cautarea celor mai bune oferte in vederea expertizarii tuturor componentelor obiectivului. Coordonatorul Compartimentului Proiecte Finantare Internationala din cadrul Primariei Busteni, Ion Vasilescu, a declarat, luni, pentru AGERPRES, ca, potrivit estimarilor facute, doar etapa de expertizare va costa aproximativ 100.000 de euro, in baza acesteia urmand a fi elaborat studiul de fezabilitate al acestui proiect. De asemenea, Vasilescu a mentionat ca, din momentul castigarii licitatiei, lucrarile vor dura aproximativ doi ani.
Initiativa privind colaborarea dintre cele doua organisme apartine Clubului Rotary, autoritatile locale ocupandu-se, conform protocolului incheiat, de partea de avize si autorizatii, finantarea pentru acest proiect urmand a fi asigurata de clubul elitist.
De asemenea, administratia locala mai deruleaza un parteneriat similar, cu o companie privata, in vederea realizarii in comun a unui program de actiuni care are drept finalitate punerea in valoare, conservarea si promovarea monumentului megalitic ”Sfinxu” din masivul Busteni. Potrivit lui Ion Vasilescu, colaborarea presupune ca primaria va da avizele necesare derularii proiectului si va pune la dispozitia firmei, care va asigura finantarea, terenul necesar.
Investitia estimata la aproximativ 50.000 de euro include amenajarea unor zone de belvedere, asigurarea iluminatului ambiental, poteci de acces si zone verzi, amenajari pentru salubrizarea zonei, dar si un program de publicitate pentru promovarea complexului megalitic.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.