Varanul si Tarantula / Turnatorul si Tarantino

Varanul si Tarantula / Turnatorul si Tarantino

0 103
Varanul s-a cerut afara din menajeria Parlamentului. Pare doar un gest animalic, dar este, de fapt, o superba lectie de morala. Cand 588 de bizoni politici se calca pe copite sa prinda un loc in fotolii, iata ca batrana reptila se retrage scarbita, lasand in urma o dara de bale otravite. Drumul Varanului, mai etic si mai demn decat Calea Samuraiului.
Ar putea miezului filmuletului pe care Dan Voiculescu i-l va comanda echipei de filmaci pe care a angajat-o in urma cu mai multi ani ca sa-l filmeze numai din unghiuri favorabile. Niciodata din spate, unde i se etaleaza chelia, ci profil dreapta, usor deviat, cat sa intre in camera o palma de par si sa se evite gusa, in timp ce Dom Profesor, turnator pana si al propriei familii, da lectii de deontologie si morala.
Daca va numarati printre spectatorii acestui gen de filmulete, discursul de ieri din Parlament al lui Voiculescu v-a pacalit. Daca nu, inseamna ca nu v-ati lasat prostiti de explicatia sfruntata oferita de Varan de la tribuna, cum ca-si da demisia din demnitatea de senator pentru a lasa justitia sa-si faca treaba. Daca nu sunteti fani Voiculescu, avand la gura aceleasi bale, minus otrava, pe care le secreta trupesa soparla politica, ati citit altfel declaratia de prostit in fata populatia.
Trebuie sa fii consumator dependent de Antene ca sa nu vezi ca Voiculescu fuge cu trupu-i matahalos de justitie. Nu de oricare, ci de Inalta Curte de Casatie. Acolo functioneaza un anume complet 4, care l-a trimis si pe Adrian Nastase dupa gratii, in ciuda prestatiilor de intimidare orchestrate de aparatorii lui, si pe masa caruia a ajuns si Dosarul in care Voiculescu este acuzat ca a furat un bacsis de 60 de milioane de euro. Varanul simte in adancul glandelor ca n-o sa poata prosti instanta, asa cum face cu electoratul. De-aia nici nu si-a ridicat mandantul de senator decat in ceasul al 14-lea, cand bataile pendulei au trezit atentia tuturor. Nici n-a jurat bine ca ieri si-a dat demisia, renuntand, chipurile la imunitatea parlamentara. Din nou, trebuie sa fii prost cu acte sa-l crezi. Pentru ca dosarul a ajuns deja la ICCJ, procurorii nu mai au nevoie sa ceara Parlamentului voie sa-l trimita in judecata. Etapa aia s-a ars demult. Urmeaza sa se arda Varanul insusi, care n-ar vrea sa imputa Palatul Parlamentului cu duhoare de soparla fripta si s-a cerut acasa, sperand ca asa Dosarul va ajunge la Tribunalul Bucuresti. Aici functioneza un judecator de treaba care l-a spalat si pe Becali, dar a albit si alti cativa infractori de marca ai patriei.
Dar detaliile astea erau deja cunoscute celor care nu s-au lasat hipnotizati de privirile reptilei bortoase, multiplicate de Antene. Ieri ni s-au servit doua detalii noi. Pe unul l-am descoperit in scurta declaratie de demisie a Varanului, care a spus cu nonsalanta ca numele sau a fost amestecat in Dosar, cand de fapt este acuzatul principal. Teribil ce rol minuscul si-a asumat Dom Profesor! Aproape la fel de mic precum cel al slugii care trebaluia febrila in jurul lui cand Varanul a iesit din Parlament ca o Tarantula care-si paraseste musuroiul imens. Aici, pe scarile institutiei, in scurtul drum catre limuzina, s-a consumat o sceneta emblematica pentru relatiile lui Voiculescu cu servitorimea. Un valet – care nu era soferul – ii tinea telefoanele, ii punea grijuliu haine pe umar si ii deschidea slugarnic portiera limuzinei. Imposibil sa fi ratat scena, daca ati vazut ieri stirea.
De unde rezulta ca Profesorul de turnatorie si-a conservat urechea fina care l-a consacrat in servicii. Reuseste sa discearna zornaitul propriilor catuse de zgomotul lanturilor propriilor sclavi, care se agita in jurul lui.
Ma adresez barbatului care face pe cuierul, deschizatorul de usi si suportul de telefoane aflat in solda lui Voiculescu. Du-te, nene, la cinema sa vezi Django Unchained, ultimul film al lui Tarantino. Poate-ti vine vreo idee.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.