Vanatoarea de la Balc

Vanatoarea de la Balc

0 141

Vanatoarea la Balc, unul dintre cele mai mari evenimente cinegetice din actuala Romanie, s-a incheiat ieri dupã-amiaza, dup ace au fost rapusi circa 200 de mistreti, iar sambata seara oaspetii s-au delectate cu bucate traditionale vanatoresti si au ascultat-o pana tarziu in noapte pe Anna Lesko.
Ca in fiecare an, la vanatoare au participat si invitati de seama din strainatate.

Dupa ce sambata au impuscat toata ziua mistreti si s-au delectat ascultand-o pe Anna Lesko pana tarziu in noapte, invitatii lui Ion Tiriac s-au echipat si ieri dimineata pentru o noua partida de vanatoare, de aceasta data mai scurta ca timp de desfasurare.
Sa amintim cateva din personalitatile invitate si prezente la acest eveniment.
Pe lista invitatilor din acest an s-au numarat fabricantul Cartier Alfred Baumhauer, presedintele Consiliului de Administratie al Volkswagen, Wolfgang Bernhard, omul de afaceri Elan Schwartzenberger, presedintele companiei de componente auto Magna Europa Wolf Siegfried, primarul din Monte Carlo, Marsan George, Erich Hampel, CEO al Bank Austria Creditanstalt si Wolfgang Porsche, presedintele producatorului auto cu acelasi nume.
Partidele de vanatoare s-au desfasurat pe cele 1.500 de hectare din cadrul Complexului cinegetic privat de la Balc. Inchiriate de Ion Tiriac. Anul acesta, la cea de-a sasea editie a evenimentului, au participat 29 de vanatori si 100 de gonaci.
Si anul acesta au fost impuscaþi peste 150 de mistreti. Animalele au fost luate de medicii de la Directia Sanitar Veterinarã pentru analize, dupa care carnea va fi dirijata spre case de copii si batrani.
Domeniul de la Balc are peste 11.000 de hectare, iar tarcul unde are loc vanatoarea se intinde pe 1.500 de hectare. Istoria vanatorilor organizate de Tiriac incepe in 2005, in ianuarie, cand miliardarul si-a deschis domeniul din Bihor cu 185 de mistreþi impuscaþi.

Ecoul acestor partide de vanatoare este diferit la noi in tara. Multe din vulpile cu coada mai stufoasa care nu au fost invitate si astfel au ajuns sa afirme ca strugurii sunt acri au condamnat evenimentul, numindu-l macel. Fara a fi vanator nu inteleg etichetarea, mai ales ca se stie, pe acel domeniu mistretii sunt crescuti si ingrijiti timp de un an tocmai pentru acest eveniment.
In plus mai apare un aspect. Va sa zica cele doua zile de vanatoare apar ca macel si tot romanul este chemat de lupii moralisti sa protesteze, in schimb marile crescatorii de ovine, bovine, porcine sau pasaret sunt binevenite. Oare contestatarilor acestui eveniment cinegetic nu le stau friptanele in gat cand se indoapa cu animalele crescute de om pentru a fi devorate tot de el?
Hai sa o lasam jos ca macane!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.