„Vaduva vesela” la Opera Brasov

„Vaduva vesela” la Opera Brasov

0 99

Duminica, 9 noiembrie 2007, Opera Brasov a pregatit un spectacol de exceptie pentru iubitorii de opera din Brasov. Incepand cu orele 18.30, la Sala Operei va avea loc spectacolul „Vaduva vesela” opereta de Franz Lehar. Spectacolul a umplut sala Operei brasovene la ambele reprezentatii ale indragitei operete.


?


Scurta prezentare


Dragostea intr-o lume aparenta, puterea, dar si neputinta intr-o relatie sentimentala sau dragostea atotputernica, acestea sunt cateva din subiectele abordate de opereta „Vaduva vesela”. Pentru cei care se iubesc exista adesea piedici, uneori puse de lumea in care traiesc – diferenta de clasa sau certurile familiare – alteori distanta care ii desparte; dar de cele mai multe ori, isi cladesc propriile lor bariere si atunci nu-si mai permit sa-si arate adevaratele sentimente. In povestirea lui Danillo despre cei doi copii de rege, autorul a explicat neputinta celor doi copii de a se apropia unul de altul prin simbolul apei prea adanci care este imposibil de trecut. Multe romane, opere, dar mai ales operete au ca subiect descrierea drumului pe care trebuie sa-l strabata indragostitii pana in momentul in care ajung sa se poata strange in brate si sa fie pentru totdeauna impreuna. Asa se intampla si in „Vaduva vesela” unde Danillo isi ascunde adevaratele sentimente, deoarece nu vrea cu nici un pret sa se creada despre el ca este un vanator de avere. Din aceasta cauza nu se poate hotari sa-i spuna Hannei acele cuvinte, pe care altul le-a scris deja demult pe un evantai – „Te iubesc”. Face acest lucru abia atunci cand e sigur ca nu mai exista averea ei. Pana in acel moment adevaratele lor sentimente pot fi observate doar in momentele cand danseaza si canta impreuna. „Vaduva vesela” incepe cu o serbare, se continua cu alta serbare si se incheie cu o a treia, despre care nu se stie exact cand se va sfarsi.


In cea de-a treia distributie, Razvan Mazilu, care a semnat coregrafia operetei, va fi de data aceasta, pe scena Operei Brasov, in propriul moment coregrafic in spectacolul VADUVA VESELA.


Regia: Cristian Mihailescu


Dirijor: Dorel Munteanu


Scenografia: Adrian Cristea


Coregrafia: Razvan Mazilu


Miscarea scenica: Nermina Damian


Asistent regie: Attila T?r?k


?


Distributie:


Invitati speciali: Razvan Mazilu si Monica Alexandra Petrica


Simona Marcan, Codrut Barsan, Corina Klein, Mihai Irimia, Gabriel Oana, Attila T?r?k, Nicolae Zaharia, Marian Reste, Doina Munteanu, Mariana Tomescu, Alina Barbu, Cristian Fieraru, Cristian Dicu, Nicolae Cucu


alaturi de Corul, Baletul si Ochestra Operei Brasov.


?


Bilete


Biletele se vand la sediul Operei din str. Bisericii Romane nr. 51, tel. 0268-419380 si la Agentia Operei din str. G. Baritiu nr. 20, tel. 0268-471889.


Program Agentie:


Marti – Vineri 11.00 – 18.00


Sambata 11.00 – 14.00


Pret bilete: 10, 15 lei


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.