Vaccinul care ucide?

Vaccinul care ucide?

0 164

O eleva de 14 ani din Marea Britanie a murit dupa ce a fost vaccinata impotriva cancerului de col uterin, in cadrul campaniei nationale, anunta TimesOnline. In plus, si alte colege ale fetitei au acuzat greata si ameteli.
Natalie Morton, eleva la o scoala din Coventry, a murit luni dupa-amiaza la Spitalul Universitar din oras, la cateva ore dupa ce i s-a facut vaccinul impotriva cancerului de col uterin cu Cervarix. Medicii nu au reusit sa stabileasca o legatura clara intre vaccinul facut fetei si deces, insa au oprit deocamdata campania de vaccinare, ca masura de precautie.
Oficialii din sanatate au decis demararea unei investigatii urgente si sustin ca decesul nu poate fi asociat automat cu vaccinul, inaintea unor analize amanuntite, pentru a fi stabilite cauzele mortii tinerei.
Julie Roberts, directoarea scolii unde invata fetita, le-a trimis o scrisoare parintilor acesteia, in care scrie ca aceasta a suferit „o reactie extrem de rara la vaccin”.
Vaccinul Cervarix, produs de firma GlaxoSmithKline, protejeaza impotriva virusului HPV, care sta la originea a 70% dintre cazurile de cancer de col uterin. In Marea Britanie, 3.000 de femei sunt diagnosticate, anual, cu cancer de col uterin si in jur de 1.000 mor anual din cauza acestei boli.
Peste 1,4 milioane de eleve din Marea Britanie au fost vaccinate de la debutul campaniei, anul trecut, insa acesta este primul deces inregistrat.
Autoritatile britanice intentioneaza ca, pana in anul 2011, toate fetele mai mici de 18 ani sa fie vaccinate.
Ideea demararii unei campanii de vaccinare impotriva cancerului de col uterin a fost sustinuta puternic in Marea Britanie anul trecut, dupa decesul starului tv Jade Goody, in varsta de doar 27 de ani, provocat de aceasta boala.

Declaratie oficiala a companiei GlaxoSmithKline privind siguranta vaccinului anti-HPV
Compania GlaxoSmithKline a fost anuntata de catre Departamentul Britanic de Sanatate, luni, 28 septembrie, despre decesul unei fete de 14 ani care a fost vaccinata cu Cervarix, in cadrul programului national de imunizare anti-HPV.
In acest moment, GSK lucreaza cu departamentul de sanatate britanic si cu agentia de monitorizare a medicamentelor pentru a cerceta de urgenta situatia si pentru a intelege care a fost cauza acestui deces. Ca si masura de preventie, lotul de vaccinuri din care face parte si cel cu care a fost vaccinata fetita a trecut in carantina pana cand situatia va fi clarificata.
In marea Britanie, 1.4 milioane de doze de Cervarix au fost folosite ca parte din programul national de imunizare.
Pana la aceasta data marea majoritate a efectelor adverse raportate in asociere cu vaccinul Cervarix au fost legate de semne si simptome ale efectelor secundare cuprinse in prospectul vaccinului sau s-au datorat injectiei in sine si nu vaccinului.

Oficiali britanici: Este putin probabil ca vaccinul sa fi provocat moartea
Este putin probabil ca vaccinul impotriva cancerului de col uterin sa fi determinat decesul elevei Natalie Morton, in Marea Britanie. Acesta este raspunsul pe care oficialii din domeniul sanatatii l-au facut public marti noapte, dupa ce o tanara de 14 ani a murit, informeaza Times Online. Natalie Morton, care invata la o scoala din Coventry, a incetat din viata luni dupa-amiaza la Spitalul Universitar din oras, la cateva ore dupa ce i s-a facut vaccinul impotriva cancerului de col uterin cu Cervarix.
Investigatiile preliminarii arata ca tanara avea „o stare grava de sanatate”, dar nu ofera detalii concrete despre cauza mortii. Caron Grainger, director al autoritatii publice de sanatate din Coventry si al consiliului local, a declarat ca „rezultatele preliminarii ale examinarii post-mortem au aratat ca o stare grava de sanatate a cauzat decesul. Suntem in asteptarea a mai multe rezultate, care vor lua mai mult timp. Cu toate acestea, indiciile arata ca este putin probabil ca vaccinul anti-HPV sa fi cauzat moartea”.
Departamentul pentru sanatate a anuntat retragerea a zeci de mii de doze Cervarix, dar a precizat ca programul national de vaccinare va suferi numai intarzieri minore si va continua pe masura ce livrarile sunt disponibile.

Vaccinul Cervarix, produs de firma GlaxoSmithKline, protejeaza impotriva virusului HPV, care sta la originea a 70% dintre cazurile de cancer de col uterin. In Marea Britanie, 3.000 de femei sunt diagnosticate, anual, cu cancer de col uterin si in jur de 1.000 mor anual din cauza acestei boli. Peste 1,4 milioane de eleve din Marea Britanie au fost vaccinate de la debutul campaniei, anul trecut, insa acesta este primul deces inregistrat. Autoritatile britanice intentioneaza ca, pana in anul 2011, toate fetele mai mici de 18 ani sa fie vaccinate.

Sursa: HotNews.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.