Vacantele in Grecia sunt de 3 ori mai ieftine in plin sezon

Vacantele in Grecia sunt de 3 ori mai ieftine in plin sezon

0 188

In plin sezon de concedii, Grecia vine cu oferte nemaiintalnit de ieftine, in speranta ca nelinistile socio-economice care au lovit tara nu-i vor indeparta pe turistii fideli ai acestei tari, ba mai mult, ii vor atrage si pe altii.
Criza economica din intreaga lume a golit buzunarele turistilor care, fie au renuntat la concediu pentru a-si putea plati facturile, fie au ales destinatii mult mai aproape de casa si, in consecinta, mult mai ieftine.
In plin sezon estival, Grecia vine cu oferte de 3 ori mai ieftine fata de cele cu care plecase pe piata ofertelor turistice la inceput de vara.
O vacanta de 10 zile in statiunea Paralia Katerini ajunge acum la 45 de euro. Tariful a fost redus de la 179 de euro.
Cu 125 de euro mergi in vacanta in statiunea Sithonia din Halkidiki(Grecia), cu transportul si demipensiunea asigurate. Tariful a fost redus de la 250 de euro si acopera sapte nopti cazare la o vila de trei stele si transportul cu autocarul.
O vacanta de opt zile in Insula Kos ajunge in aceasta perioada la 280 de euro. Pretul a fost redus de la 449 de euro si acopera transport cu avionul, cazare la un hotel de trei stele si demipensiune, dar nu si taxele de aeroport de 95 de euro.
Daca vreti sa mergeti in vacanta in Insula Rhodos, opt zile la un studio de doua stele va costa 195 de euro. Tariful a fost redus de la 243 de euro si acopera transport cu avionul Bucuresti-Rhodos si retur si sapte nopti cazare cu demipensiune. Taxele de aeroport va mai costa 95 de euro. Veti achita in total 290 de euro.
Potrivit tour operatorilor eleni si reprezentantilor agentiilor de turism din Romania preturile pachetelor turistice au scazut cu 25 – 30% fata de 2009. Hotelurile din Halkidiki au tarife mai mici cu 25%, astfel o noapte de cazare in sezonul de varf costa intre 48 si 64 de euro de persoana, la hoteluri de 3, respectiv 4 stele, fata de 60 – 88 de euro pe noapte cat costa o noapte de cazare anul trecut, spune Roxana Balcescu, director executiv la CMB Travel.
Anual, potrivit datelor ANAT, 250.000 de romani merg in vacanta in Grecia, achizitionand un pachet de servicii prin agentiile de turism.
Lor li se adauga alti 100.000 de romani care prefera sa-si petreaca concediul pe meleaguri elene pe cont propriu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.