Vă mai amintiți de filmul francez „Mama, Tata, Bona și Eu?” Dacă...

Vă mai amintiți de filmul francez „Mama, Tata, Bona și Eu?” Dacă nu, citiți: „Mama, Tăticu, Blaga și Eu”…

0 153


Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (fosta CNADNR), atribuia contract după contract pentru… paza autostrăzilor unei firme patronate… nu de ginerele lui Vasile Blaga, ADICA Ioan Andrei Rudeanu. De vreo 2 ani ATRIBUIREA s-a „mutat” pe numele unei companii patronate de cuscra politicianului… BLAGA cel batran!

Cele două firme au nume aproape identic. 
Cea administrată Rudeanu, este acum implicată în dosarul penal fiind trimis în judecată.
Prima se numea  AXIS Corporate Security, a doua cu sediul tot  in Deva, pe nume AXIS … Security, este deținută de… mama lui Andrei Rudeanu. Zilele trecute s-au semnat la CNADR două contacte pentru paza și patrularea pe Autostrada A1, în valoare de aproape  3,5 milioane de euro. Acestea au ca obiect încheierea unui acord-cadru pentru servicii de asigurare a pazei patrimoniului prin patrulare și posturi fixe, pe autostrada A1, pe tronsonul Ilia – Remetea Mare, de circa 110 km .
În aceeași zi, Compania  de Administrare a Infrastructurii Rutiere a mai licitat un alt contract, vizând aceeași autostradă, prin patrulare și posturi fixe pe tronsonul Cinta – Ilia, de la km.292  la km. 391 + 874. Pentru acest sector, s-au înscris la licitație aceeași SC AXIS Security SRL. valoare 1.76 milioane euro. Numele companiei care si-a adjudecat cele două contracte seamănă izbitor cu cel al firmei de pază deținute de ginerele lui Vasile Blaga, pe nume Andrei Rudeanu.

Noua firmă AXIS a intrat pe piața contractelor publice sub Guvernul Cioloș , AXIS Security continuand afacerea insolventei AXIS Corporate Security, implicată în dosarul penal al lui „generică” pentru a monitoriza, timp de patru ani, peste 112 kilometri din Autostrada A1, aflată în aria de competenţă a… Direcției de Drumuri Timișoara.
Dar compania care a câștigat ultimele două contracte  a fost înființată, în data de 25 ianuarie 2012, în Municipiul Deva, județul Hunedoara, având ca obiect activități de protecție și gardă.
Asociatul unic și administratorul firmei este „specialista”Mariana  Rudeanu,  nimeni alta decât… mama lui Ioan Andrei Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga. În ianuarie 2013, cuscra fostului lider liberal decide să completeze obiectul de activitate al societății cu … activități de luptă împotriva incendiilor și de prevenire a acestora, precum și cu … unele forme de învățământ.
Deci Compania de Drumuri trece către mamă… afacerile fiului încheiate pe raza Direcției Regionale de Drumuri  Timișoara. 
Până la urmă, ce anume păzește mama lui Rudeanu?
Pai compania cuscrei lui Vasile Blaga urmează să … preîntâmpine furtul sau degradarea, ca urmare a accidentelor rutiere sau din alte cauze, a împrejmuirilor din plasă de sârmă, dar va monitoriza și poduri, pasaje, șanțuri bazine decantoare, separatoare de grăsimi… ca te si miri cate mai sunt de furat! Iclusiv  borne kilometrice, plantații rutiere,  benzi de staționare , noduri rutiere, deversări de material care dizolvă bitumul, în caz de foc deschis sau alte acțiuni mecanice…  
Pe lângă aceste obiective, AXIS Security asigura paza zonelor de servicii și a parcărilor amplasate si pe dreapta și pe stânga, inclusiv dotările din incinta clădirilor cu pricina. S n-o sa credeti, echipamentele sistemului de monitorizare și informare asupra traficului (panouri cu mesaje variabile, camerele video, gardul metalic, stațiile meteo, stațiile de contorizare a traficului, cutiile de comandă a echipamentelor ITS ca te si minunezi ce dreaqu mai face CNADR.

Noua firmă AXIS a intrat pe piața la BRASOV prin  contracte publice incheiate inca sub Guvernul Cioloș.
Deci noua firma a  mamei lui Ioan Andrei Rudeanu, adica cuscra lui Blaga și soacra ficei acestuia, nu se află la primul contract cu CNADR.
Debutul l-a făcut în luna martie a anului trecut, când Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov, a scos la licitație serviciile de pază și monitorizare a sectoarelor din subordine (Sibiu, Târgu Mureș, Miercurea Ciuc și Sfântu Gheorghe). Licitatie castigata de către SC AXIS Security SRL, care, avand …practica in domeniu a oferit un cost de numai… 788.697,6 lei fără TVA, adică chiar …mai mic decât suma maximă pe care CNADR era dispusă să o achite pentru aceste servicii. Si astfel, compania de drumuri a achitat firmei cuscrei lui Vasile Blaga suma de 946.437,12 lei cu TVA inclus. Pentru ce? Pentru nimic!. 
O lună mai târziu, în data de 20 aprilie 2016, Muzeul Civilizației Dacice și Romane a atribuit aceleiași firme un contract, pe o durată de opt luni, având ca obiect servicii de pază, monitorizare și patrulare la Castelul Bethlen Magna Curia Deva, a clădirii administrative, a secției de etnografie și artă populară de la Orăștie, a secției de arheologie Sarmizegetusa și a complexului de monumente din situl cu același nume. 
Valoarea acestui contract s-a ridicat la 490.705,6 lei fără TVA.

Anul trecut, „Jurnalul Naţional” a dezvăluit faptul că SC AXIS Corporate 
Security, firma aflată în insolvență și patronată de ginerica Ioan Andrei Rudeanu, a derulat, în perioada 2009-2014, foarte multe contracte cu autorităţile statului.
Culmea, din acționariatul acestei firme face parte și … mama sa, potrivit Registrului Comerțului. Iar firma ginerelui-presedinte al AXIS Corporate Security a primit, după instalarea la guvernare a lui Emil Boc,  un nou contract de la Direcţia Regională Drumuri și Poduri Timișoara, în valoare de 700.000 de euro cu TVA.
Patronul noului asociat – NEI Guard, denunţătorul lui Rudeanu la Parchetul Curţii de Apel, a declarat că, după câștigarea licitaţiei, NEI s-a retras din asociere.
Ulterior, AXIS CorporateSecurity a devenit un abonat fidel al banului public, în perioada 2009-2014. În total, firma ginerelui, a cuscrei și a fiicei lui Vasile Blaga a încheiat… pentru mai nimic cu Directia Regionala Timisoara șase contracte în valoare de 2,07 milioane de euro. 

Interesant , în cazul lui Ioan Andrei Rudeanu este faptul că multe dintre business-uri au fost parafate după plecarea de la guvernare și din administraţiile locale a partidului condus de socrul Vasile BlagaGrăitoare, în acest sens, sunt contractele încheiate de AXISCorporate Security SRL cu Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului SA, trei la număr, în valoare totală de 2.164.151,06 euro. 
La data de 1 iulie 2013, Primăria Sectorului 3 București a anunţat rezultatul unei licitaţii deschise în vederea contractării de servicii de pază, monitorizare și intervenţie rapidă.
În total, au fost declarate câștigătoare cinci firme de pază, printre care și AXIS Corporate Security, iar valoarea contractului s-a ridicat la 11.613.608,53 euro. O altă primărie care a apelat la serviciile firmei controlate de familia Rudeanu este cea a Municipiului Oradea, care a oferit firmei AXIS Corporate Security un contract în valoare de 230.000 de euro pentru servicii specifice. 
În data de 9 aprilie 2013,CNANDR a anunţat rezultatul a cinci licitaţii deschise, pentru servicii specifice pe autostrăzile A2 București-Constanţa și A1 București-Pitești. Toate aceste licitaţii au fost atribuite asocierii formate din firmele SC G4S Secure Solutions SRL și SC AXIS Corporate Security SRL, valoarea totală a acestora : 4.345.241,56 euro.

Andrei Rudeanu, ginerele fostului copreşedinte PNL Vasile Blaga, a fost trimis în judecată sub control judiciar pentru evaziune fiscală, potrivit rechizitoriului.
Procurorii au instituit sechestru asigurător asupra a două autoturisme de lux   aparţinând lui Andrei Rudeanu şi a altor 66 aflate în proprietatea firmei AXIS Corporate Security, până la concurenţa sumei de 2.805.773 de lei, reprezentând prejudiciul cauzat bugetului de stat.
Dosarul este judecat de Tribunalul Bucureşti. care a decis, în 22 mai 2018, arestarea preventivă a lui Andrei Rudeanu. 
Ulterior, Rudeanu a fost cercetat sub control judiciar, în urma unei alte decizii a instanţei . Numele lui Vasile Blaga a fost vehiculat şi el în acest dosar, de către denunţătorul Mihai Neicu. Acesta a spus că a ajutat firma AXIS Corporate Security să intre pe filiera contractelor cu statul, la insistenţele lui Vasile Blaga. Aceste aspecte au fost ignorate, însă, până în prezent, de către procurori. (deak Andrei si d.d.rujan)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.