USR-Plus și-a ales conducerea surpriză la Brașov

USR-Plus și-a ales conducerea surpriză la Brașov

0 61

Marian Spiridon, fostul șef al filialei USR-Plus a devenit președintele organizației unificate a celor două formațiuni politice, în urma alegerilor care s-au desfășurat într-o cheie cunoscută doar de cei inițiați din interiorul formațiunii. Au postat totuși rezultatele pe facebook, și surpriză, în afară de Horia Motrescu vicepreședinte, nimeni din conducere nu are nici măcar o fărâmă de notorietate publică. Nu se regăsesc în biroul lor județean sau cum s-o mai numi, nici deputatul Benga, nici primarul Allen Coliban, nici viceprimarul Boghiu, nici reputatul jurnalist Marius Stoianovici. Spiridon este președintele USR Brașov încă din ianuarie al acestui an, numit de conducerea centrală a partidului, adică de binomul Barna-Cioloș.
Cum relațiile lui Benga și ale lui Coliban cu Barna sunt execrabile, aceștia din urmă cerându-i lui Barna să demisioneze din fruntea partidului din cauză de dosare penale, evident că și deputatul și edilul USR Brașov nu s-au regăsit în structura de conducere a a partidului.

Precum mafiile roșii din trecutul bolșevic al partidului comunist, și cele actuale din USR-Plus se răfuiesc
De unde va rezulta o ruptură dintre partid și cei doi, în pofida declarațiilor de susținere din partea lui Spiridon. Bula de facebook în care funcționează plenar Coliban se va disjunge de cea în care evoluează Spiridon și partidul său, la fel și susținătorii lor. Totul nu este pierdut pentru Benga și pentru Coliban, funcțiile dobândite de noii aleși în biroul lor județean fiind valabile doar pentru un an, așa cum a decis partidul.
De unde rezultă că strategia de abordare a alegerilor din 2024, care urmează să fie o preocupare de bază a noii conduceri a USR-Plus Brașov, este lovită de nulitate, pentru că actuala formulă s-ar putea să nu mai existe peste trei ani.
Este din ce în ce mai evident că primarul Brașovului nu este înghițit de Dan Barna, ceea ce explică ușile închise de care se lovește Coliban pe la ministerele pluseriste atunci când încearcă să-și promoveze proiectele. Nu că primarul ar fi deosebit de preocupat de aceste eșecuri. Facebook-ul suportă multe, ca și hârtia, prin urmare și neputințele sale.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.