USL lanseaza: Angajamentul pentru Romania

USL lanseaza:
Angajamentul pentru Romania

0 60

USL a lansat cu ocazia zilei nationale un contract politic al opozitiei cu tara si cu poporul roman.
„Angajamentul pentru Romania” a fost lansat, miercuri, la Cluj-Napoca, in prezenta presedintelui PSD, Victor Ponta, a liderului PNL, Crin Antonescu, a celui al PC, Daniel Constantin, si a peste 1.600 de reprezentanti ai USL din intreaga tara.
USL sustine si doreste, prin angajamentul sau, ca Romania poate mult mai mult si ca este nevoie de o schimbare totala pentru de a reda romanilor increderea si speranta Uniunea Social Liberala s-a angajat sa nu colaboreze cu Traian Basescu si PDL, intr-un contract politic de zece puncte intitulat „Angajamentul pentru Romania”.
„Sunt multi care spun ca mai rau decat acum nu se poate. USL vrea sa arate ca se poate mult mai bine. Pentru acesta este nevoie de schimbare totala. Vrem sa redam romanilor increderea si speranta. Prin acest contract politic, candidatii USL se angajeaza sa nu colaboreze cu Traian Basescu si PDL, care trebuie sa plateasca pentru dezastrul in care se afla Romania. USL este proiectul politic al unui nou inceput. Angajamentul nostru este sa dam acestei tari un nou model de guvernare competenta si eficienta, dar si sa cream un nou model de societate, asezata pe repere morale, construita pe solidaritate, respect si toleranta”, se arata in brosura semnata de copresedintii USL Victor Ponta si Crin Antonescu.

„Angajamentul pentru Romania”

1. „Programul de relansare a economiei va incepe din prima zi a guvernarii USL”.
2. Liderii USL sustin ca nu promit mai mult decat pot face, Uniunea urmand sa aduca din nou progres si prosperitate si sa spuna clar „cand si cum”.
3. USL promite o guvernare competenta, cinstita si transparenta.
4. Problema Romaniei sunt conducatorii de astazi si nu romanii, care sunt solutia.
5. Pe Agenda USL vor fi problemele reale ale oamenilor.
6. USL anunta ca sustine un nou model economic, bazat pe initiativa privata si locuri de munca.
7. USL sustine ca doar taind nu se iese din criza, relansarea economica urmand sa nu se produca prin continuarea politicii actuale de „taieri brutale si nediferentiate de venituri, de imprumuturi iresponsabile care au indatorat generatiile viitoare”.
8. Avutia nationala va trebui aparata, nu jefuita si ca Uniunea sustine capitalul national.
„Vrem sa nu mai vindem avutia nationala la preturi mici, cu comisioane foarte mari, ca acum. Trebuie sa tinem in tara aceste bogatii. Nu credem ca trebuie sa dam resursele si energia Romaniei catre clientela politica”, se subliniaza in angajament.
9. USL arata ca prioritatile Uniunii sunt agricultura, energia, educatia, sanatatea si siguranta cetateanului, Guvernarea USL urmand sa readuca „profesionalismul in administratie”.
10. Romania trebuie sa fie un partener respectat in UE si in lume, iar tara trebuie sa isi redobandeasca locul pe care il merita la nivel global.

„USL considera ca prioritar este si redobandirea credibilitatii tarii noastre la nivel international prin afirmarea si utilizarea avantajelor competitive, prin promovarea valorilor noastre nationale si, nu in ultimul rand, prin eliminarea actelor de coruptie care au stigmatizat indelung Romania”, se mai arata in „Angajamentul pentru Romania”.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.