Ursuletul Pedington a ajuns la Libearty

Ursuletul Pedington a ajuns la Libearty

0 627
Puiul de urs gasit intr-o curte din Sibiu a ajuns in Sanctuarul Libearty de la Zarnesti! Tanarul mascul, in varsta de un an, a fost deja botezat Pedington; dupa ce se va acomoda, va fi mutat alaturi de un alt patruped chirias al rezervatiei. Specialistii cred ca, dupa modul in care interactioneaza cu oamenii, ursuletul a fost tinut in captivitate.
Puiul de urs a fost adus de la Sibiu cu masina. A ajuns la Rezervația „Libearty” de la Zarnești, dupa ce ZOO Sibiu a refuzat sa-l primeasca, din lipsa de spatiu, iar reprezentanții Centrului de reabilitare a puilor de urs din Harghita au spus ca e prea mare pentru a mai fi pus in liberate.
La Zarnesti va primi toate ingrijirile necesare dar si un nume, asa cum au primit si ceilalti 79 de ursi din sactuar. In momentul receptiei de joi, administratorii sanctuarului din Zarnersti nu stiau inca sexul animalului, dar erau pregatiti,
in cazul in care ar fi fost mascul, sa-l boteze Pedington. Daca ar fi fost femela, numele ar fi fost Zora.
Dupa ce se va adapta la noile conditii de viata, animalul va petrece alte sase luni intr-un alt tarc, pe care il va imparti cu un urs de doi ani. Abia cand va fi mai mare va sta in tarcul mare, alaturi de 18 ursi maturi. Reprezentantii Asociatiei „Milioane de Prieteni” cred ca puiul a fost tinut in captivitate inainte de a ajunge pe strazi.
Nu se stie cum a ajuns ursuletul sa hoinareasca pe strazile sibiene. Puiul a fost gasit ascuns in pivnita unei case din apropierea garii din oras. Pentru a-l putea captura in siguranta, medicii veterinari au fost nevoiti sa tranchilizeze animalul, care era foarte speriat.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.