Ursuletul din container

Ursuletul din container

0 51

Sunt deja bine cunoscute, in tara si chiar peste hotare, “activitatea” asa-zisilor ursi-gunoieri din cartierul brasovean Racadau ( sau Valea Cetatii, mai oficial).
Acesti ursi, care nu prea mai gasesc hrana prin padure – cine poate sa ne spuna cam de ce? – s-au obisnuit cu apropierea omului si a gunoaielor facute de el, printre care se gasesc inca destule de-ale gurii pentru fiinte flamande, si astfel bantuie seara de seara si noapte de noapte containerele cu resturile menajere din sus-numitul cartier.
Ieri noapte, o ursoaica a coborat din padure si cu puiul ei si, dorind probabil sa-i dea posibilitatea de a invata sa-si caute singur hrana, l-a saltat in container, fara a-l mai putea recupera la plecare.
Astfel, cei ce ieri dimineata au luat-o spre lucru, s-au pomenit auzind din respectivul container zgomote suspecte si, ducandu-se acolo, au gasit puiul de urs, apreciat de specialisti a fi cam aproape de doi ani.
Au fost alertati cei abilitati sa intervina in asemenea cazuri, iar acestia au scos ursul din container, dupa care specialistii i-au aplicat un cip spre viitoare cercetari.
Specialistii atentioneaza in mod categoric mai ales pe locuitorii din zona si pe copiii lor, dar si pe alti amatori de senzational, sa fie foarte atenti cum circula in aceste zile, mai ales in “zona ursilor”, pentru a evita o neplacuta intalnire cu ursoaica-mama, care isi cauta acuma puiul.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.