Urmeaza cea mai mare recesiune ?

Urmeaza cea mai mare recesiune ?

0 133

Statele dezvoltate vor intra in cea mai grava recesiune din ultimii 28 de ani. Avertismentul a fost lansat de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica. Potrivit specialistilor numarul somerilor va creste cu opt milioane in urmatorii doi ani.
In raportul semestrial al Organizatiei pentru Dezvoltare Economica se arata ca numarul celor fara un loc de munca va creste de la de la 34 de milioane in prezent, la 42 de milioane in 2010.
Rata medie a somajului ar putea ajunge, in statele membre ale organizatiei, la 6,3% in ultimul trimestru din acest an, fata de 5,5% in 2007, pentru ca economiile statelor au intrat in recesiune iar piata muncii s-a deteriorat rapid. Rata somajului va creste masiv in urmatoarele 18 luni si va atinge nivelul record de 7,3% in trimestrul doi din 2010.
Scaderea activitatii economice a afectat deja Statele Unite, unde rata somajului a ajuns in octombrie la 6,5%. In ultimele 12 luni numarul somerilor americani a crescut cu aproximativ 2,8 milioane. In zona euro, somajul este de asemenea in crestere, chiar daca la un nivel mai lent.
Europenii incearca acum sa faca fata acestei situatii. Comisia Europeana va propune o serie de masuri pentru stimularea economiei. Printre ele, cele mai importante sunt reducerea taxei pe valoare adaugata si reducerea dobanzii de politica monetara a Bancii Centrale Europene. Varianta preliminara a planului propus de executivul european va fi discutata de statele membre la summit-ul de luna viitoare al Uniunii Europene.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.