URINA – cel mai bun ingrasamant pentru legume

URINA – cel mai bun ingrasamant pentru legume

0 181

Legumele proaspete si mari sunt mandri oricarui zarzavagiu. Dar pentru a avea asfel de produse este nevoie de munca multa si de o atentie marita acordata cresterii acestora.
Cercetatorii agronomi au studiat indelung tot felul de ingrasaminte mai mult sau mai putin chimice care ar putea crea aceste legume sanatoase si frumoase. Si cum ultimul trend sunt produsele bio obtinute prin metode eco, era imposibil ca ingrasamantul sa nu fie si el luat in vizor.
Astfel, s-a descoperit cel mai nou si mai eficient ingrasamant ecologic: urina umana amestecata cu rumegus, conform studiilor realizate de cercetatorii finlandezi.
Gradinarii dornici sa obtina culturi mai bune si mai mari de legume vor fi surprinsi sa afle ca pot face asta cu ajutorul acestui amestec bizar, relateaza Daily Mail.
Crescatorii de legume isi pot fertiliza solul si implicit plantele cu ajutorul propriei urine, se arata in studiul respectiv.
Potrivit analizelor facute, putem obtine niste legume gigant, daca folosim acest tip de ingrasamant. Oamenii de stiinta au descoperit ca neobisnuitul ingrasamant are potentialul de a ajuta rosiile sa creasca de 4 ori mai mult.
Acelasi lucru se intampla si in cazul castravetilor, a porumbului, verzei si altor legume care beneficiaza de tratamentul cu urina umana si rumegus.
Studiul arata ca urina, care este bogata in nitrogen, combinata cu rumegusul, este perfecta pentru asigurarea mineralelor plantei si pentru reducerea aciditatii solului.
Aceasta mixtura produce un efect asupra legumelor ajutandu-le sa creasca foarte mult si poate intr-o buna zi sa ia locul ingrasamintelor sintetice costisitoare.
Cu toate ca si alti oameni de stiinta au mai testat potentialul urinei asupra plantelor, acestia sunt singurii care s-au gandit sa o amestece cu rumegusul.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.