UNPR va lansa Platforma de stanga

UNPR va lansa Platforma de stanga

0 75

Presedintele Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR), Cristian Diaconescu, a anuntat, vineri, pe blogul personal, ca „Platforma de Stanga” va fi facuta publica pe data de 10 noiembrie, adaugand ca momentul ales pentru lansarea documentului ”care nu este nici partid si nici personaj de benzi desenate”, este unul care la randul lui a despartit stanga europeana comunista de stanga progresista moderna.
”Fara sa vreau neaparat sa folosesc cuvinte mari, va spun ca Platforma de Stanga este documentul care desparte ireversibil stanga europeana moderna si progresista de stanga comunista ori neo comunista.(…) Aceasta data (n.r. 10 noiembrie) reprezinta momentul la care a inceput demolarea zidului Berlinului. De la acel moment, ‘lumea luminata’, Europa civilizata, a reusit sa schimbe destinul miscarii de stanga fara sa pretinda utopic disparitia stangii. Doctrinei de stanga i s-a dat o noua sansa si o noua viata. Asa s-a nascut stanga europeana moderna”, adauga presedintele UNPR pe blogul personal.
El reaminteste de cel care s-a identificat a fi ”intaiul” progresist al Romaniei, Mihail Kogalniceanu, care si-a asumat misiunea de modernizare, de emancipare si reconstructie a demnitatii romanilor de rand.
”El, un progresist, primul progresist autentic, a fost catalizator si vector determinat alaturi de alti progresisti romani pentru infaptuirea marelui vis al natiunii romane ‘Unirea’. Tot Kogalniceanu, un progresist veritabil si un aparator al democratiei, ‘un discipol al revolutiei franceze a fost romanul care aducea din vestul continentului nostru, aerul de libertate si modernitate”’, mai spune Diaconescu.

Presedintele progresistilor subliniaza ca misiunea pe care UNPR si-a asumat-o, aceea de a moderniza stanga romaneasca, ”nu este intamplatoare”.
”Daca nu stanga progresista este cea care trebuie sa schimbe destinul comunist al stangii romanesti, atunci cine oare ar putea sa modernizeze singura doctrina care s-a demonstrat in toata lumea ca este cea disponibila pentru a tine pasul cu emanciparea societatii? Stiu ca nu este deloc simplu sa schimbam perceptia oamenilor si mai stiu ca este greu, desi firesc ar fi sa nu fie, sa le explicam oamenilor ca stanga nu este statul, cum pretind astazi reprezentantii stangii neo comuniste, ci doar o onesta si democratica forma de organizare a societatii dupa principiile sociale ale egalitatii de sanse. Este forma de organizare care trebuie sa arate onest ca ii pasa”, adauga presedintele UNPR, Cristian Diaconescu, pe blogul sau.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.