Unitatile de invatamant din Brasov, in pericol de retrocedare

Unitatile de invatamant din Brasov, in pericol de retrocedare

0 108

Situatia unor unitati de invatamant din Brasov nu este dintre cele mai fericite din punct de vedere al situatiei juridice a imobilelor. Primarul Brasovului, George Scripcaru, a prezentat lista sediilor revendicate de catre fostii proprietari, fiind vorba despre 8 licee si colegii nationale, 10 scoli generale si 11 gradinite, din totalul de 110 unitati de invatamant existente in municipiu. „Este o situatie foarte grava, dar incercam sa gasim o rezolvare pana la inceputul anului scolar 2007-2008”, a spus primarul.


Sunt si situatii in care este revendicata intreaga cladire, cum ar fi la Liceul german care este revendicat de Biserica Evanghelica, dar si cazuri in care sunt vizate anumite corpuri ale cladirilor, terenul de sub unitatile respective sau terenurile de sport.


Unii proprietari doresc teren in schimb, altii bani, cum este cazul tatalui liderului PNL Ludovic Orban, care pretinde pentru sediul unei gradinite 1,5 milioane de euro. „Cautam solutii financiare pentru a construi in acest an, in municipiul Brasov, in cartiere diferite, trei crese si gradinite pentru a nu crea probleme parintilor la inceputul anului scolar viitor”, a precizat Scripcaru.


?


Fac obiectul unor cereri de revendicare urmatoarele unitati de invatamant: colegiul de Stiinte ale Naturii “Emil Racovita” din Strada Armoniei (revendicat terenul), Liceul de Arta de pe col. Buzoianu (revendicat corpul C), Grupul Scolar de Constructii montaj din Strada Scolii (revendicat terenul plus curtea scolii), Liceul Grigore Antipa de pe Strada Aurelian (revendicate internatul si cantina), Liceul Sportiv (revendicat corpul A si terenul de sport), colegiul Andrei Saguna (revendicate doua corpuri de cladire), grupul Scolar Silvic “N. Rucareanu” (terenul si cadirea), precum si scolile nr. 5, 8, 12, 13, 14, 15, 24 si 27.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.