UNIREA, DINCOLO DE LOZINCI SI IMPREJURARI REGIZATE

UNIREA, DINCOLO DE LOZINCI SI IMPREJURARI REGIZATE

0 589

Saptamana trecuta la Chisinau a avut loc un miting de proportii dedicat Unirii.Da,ei au dreptul sa o ceara ,sperand ca o sa le fie mai bine.Dar Unirea nu o vor aduce nici politicienii, nici americanii, nici tancurile. Unirea adevărată se va produce dacă ACOLO o vor cere foarte multi oameni. E TIMPUL cel mai potrivit ca să se ceară în număr cât mai mare și la Chișinău.
In Piața Marii Adunări Naționale au ieșiț din casă pentru a pune capăt RĂULUI și a-l înlocui cu BINELE peste 25.000 de oameni. Dar ei n-au fost 3 milioane… Nu există o altă soluție. Suspiciunea permanentă, îndoiala, teama, nesiguranţa ne-au îndepărtat unii de alţii, mai ales în ultimii ani.
Ne-au făcut să vedem adversari acolo unde puteam vedea parteneri, ne-au făcut să stăm de-o parte, acolo unde puteam fi implicaţi, ne-au făcut să fim rezervaţi, acolo unde puteam construi, ne-au făcut să lucrăm singuri fiecare, acolo unde puteam lucra de fapt în echipă. Dar noua, aici, cum ne va fi? Sa ne reamintim:
In urma cu doua secole, prin articolele 4 şi 5,ale unei intzelegeri odioase, Imperiul Otoman ceda Imperiului Rus un teritoriu de 45.630 km2, cu 482.630 de locuitori, cinci cetăţi, 17 oraşe şi 695 de sate (conform cu recensământul ordonat de autorităţile ţariste în 1817). Au trecut atunci în componența Imperiului Rus ținuturile Hotin, Soroca, Orhei, Lăpuşna, Greceni, Hotărniceni, Codru, Tighina, Cârligătura, Fălciu, partea răsăriteană a ținutului Iaşilor şi Bugeacul. Autoritățile țariste au denumit, în 1813, noua regiune ocupată „Bessarabia”.Tighina 2
Actul de anexare a Basarabiei de către Imperiul Rus a fost unul fraudulos
, deoarece încălca practica internaţională, cu toate normele de drept existente la moment. Fraudulos ca orice alt act comis împotriva noastră de atunci. Și trebuie să știm de când a început răul, pentru a ști cum să-l îndreptăm: la 16 mai 1812 ne-au separat pentru prima dată! Pentru că nu te poți întreba de ce trăiești într-un stat fără justiție, cu sărăcie și lipsit de perspective, iar singura ta explicație să fie faptul că politicienii sunt corupți. NU, explicații sunt mult mai profunde.
Statul de astăzi – R. Moldova – este un stat al neamului nostru, neam care se întinde de la Tisa până la Nistru și chiar dincolo… Statul de astăzi, Republica Moldova, are la origini momente frauduloase provocate de alții cum e RAPTUL BASARABIEI din 1812 sau OCUPAȚIA SOVIETICĂ din 28 iunie 1940. Statul R. Moldova a fost creat ca o reacție la despărțirea de imperiul răului – Imperiul Sovietic. Fraudele continuă și în ziua de azi și le fac alții, tot din acele colțuri de lume, pentru că nu cred că cei care citesc acest articol au furat miliardul de la Banca de Economii sau au fost implicați în vânzarea aeroportului.Trebuie să înțelegem că, fiind singur pe lume, acest stat nu poate exista, din raționamente identitare, geo-politice, economice, sociale și culturale,dupa cum urmeaza:
– O clasă politică devotată statului Republica Moldova nu poate exista niciodată pentru că omul este atașat nu de o formă statală trecătoare, ci omul este atașat de neamul său și de interesele neamului său. Ori, în aceste momente de cumpănă la nivel internațional, avem interesul de a fi uniți pentru a ne putea apăra.
– Un stat neutru este o aberație pe care numai propaganda rusească o poate inocula în mintea oamenilor. Pe lumea asta nu există state neutre, Elveția mult-propagată este o convenție mondială pentru sistemul bancar. Statul R. Moldova nu este în acest moment unul neutru pentru că are pe teritoriul său o armată de ocupație.
– Un stat trebuie să aibă pe teritoriul său nu doar agricultură, ci și industrie, economie turism și toate componentele unei ȚĂRI. Unind ce are bun România cu ce are bun Republica Moldova, se poate face puterea pe care ne-o dorim.marsul unirii de la Chisinau  b mai 2015
– Minoritățile și specificul etnic trebuie respectate și încurajate. În acest moment, nu doar identitatea națională a noastră se caută a fi despărțită artificial în două, ci se distruge identitatea națională a ucrainenilor, bulgarilor, găgăuzilor și a altor minorități. Peste Prut, drepturile minorităților sunt respectate, iar fiecare etnie are reprezentantul ei în Parlament.
– Justiție independentă nu va exista niciodată pe teritoriul statului Republica Moldova, în forma sa actuală. Sistemul de corupție și de rudenie existent nu poate fi extirpat decât prin Justiția din România care să treacă Prutul, alături de investiții europene nederanjate de sistemul mafiot și de fonduri europene nerambursabile. Or, asta e posibil  prin Unire.
– Piața de desfacere pentru produsele agroalimentare trebuie să fie una mare și interioară, nu exterioară și sensibilă la contexte politice de moment. De asta ne trebuie o Țară mai mare, cu o piață de desfacere mai mare.
Oamenii politici vor trebui să înţeleagă că, indiferent cum au făcut lucrurile în trecut, de acum înainte au datoria de a privi în primul rând spre obiectivele naţionale, că obiectivele personale nu pot fi deasupra celor comune. Obiectivele de etapă nu înseamnă nimic fără obiective pe termen lung şi că viitorul nu ni-l construim în funcţie de circumstanţe, ci printr-un act de voinţă asumată.Viitorul îl construim printr-un act de voinţă asumată.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.